Teodorovici se angajează să salveze 61 de localități sucevene de piatra de moară Utilități și mediu la standarde europene, legată tot de PSD de gâtul Primăriilor: “Primarii nu mai plătesc nimic, iar cei care au plătit primesc banii înapoi” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Teodorovici se angajează să salveze 61 de localități sucevene de piatra de moară Utilități și mediu la standarde europene, legată tot de PSD de gâtul Primăriilor: “Primarii nu mai plătesc nimic, iar cei care au plătit primesc banii înapoi”

De    •   Publicat acum 4 luni, 15 august 2019   •   Fara comentarii

 

În plină campanie electorală, după ce ani la rând a tratat problema cu detașare, PSD promite să repare catastrofalul proiect ”Utilități și mediu la standarde europene”, inițiat pentru extinderea rețelelor de gaze naturale de fostul președinte PSD al Consiliului Județean Gavril Mîrza.

Miercuri, la Fălticeni, atât premierul Viorica Dăncilă, cât și ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici au declarat că primarii vor fi păsuiți și că toate plățile se vor face de la bugetul de stat.

Mai întâi, Dăncilă a spus că  ”au trecut foarte mulți ani în care aceste lucruri puteau fi rezolvate  (! – n.r.),  dar am rezolvat problema”,  după care Teodorovici a intrat în amănunte, ușor incoerent :  ”Pe românește, primarii au fost furați, și cu banii luați și fără investiții  (! – n.r.)

Toți banii pe care primarii i-au plătit, dar nu au avut investiții, unii n-au plătit, dar trebuie să plătească… primarii nu mai au niciun fel de obligație să plătească.

Li se rambursează acești bani, corect este ca toți banii nejustificați să fie primiți înapoi.

Statul preia obligația pentru ambele categorii.

De astăzi nu se mai plătește niciun ban nici anul ăsta, nici în anii care urmează pentru cele două categorii, iar cei care au plătit primesc toți banii înapoi”.

61 de localități din județul Suceava au fost aduse la faliment din cauza plăților la acest proiect, împrumutul contractat în 2004 de la Deutche Bank A.G. Londra, sub semnătura președintelui CJ Gavril Mîrza (PSD) fiind de 86,3 milioane euro.

În perioada 2005 – 2017 au fost rambursate 88,6 milioane euro, cea mai mare parte dobânzi.

În mai 2018 Teodorovici, în aceeași calitate, spunea că  nu scrie nicăieri că statul preia această povară fiscală”,  dar în mai 2019 schimba placa: ”Suma de aproximativ 17 milioane euro, cât a rămas de plată, se va aloca de la bugetul de stat”.

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 15 august 2019
 • de:
 • Ultima modificare: august 15, 2019 @ 6:39 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 8jCL41 to the field below: