UN ORAȘ, DOUĂ SECOLE (138): Privire spre noul centru edilitar al Fălticeniului - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Rubrici  >  Articolul curent

UN ORAȘ, DOUĂ SECOLE (138): Privire spre noul centru edilitar al Fălticeniului

De    •   Publicat acum 6 luni, 11 august 2019   •   2 comentarii

Noile blocuri construite pe strada 7 Noiembrie din Fălticeni ne apar în fotografia de mai sus, realizată în 1987. Locul vechilor case cu beciuri încăpătoare înșirate de-a lungul străzii fusese luat de blocuri cu 4 etaje, construite în ritm rapid. Artera de circulație lărgită față de cea dinainte primise ronduri de flori pe ax, iar arborii plantați din loc în loc maiîmblânzeau” betoanele. Parterul era rezervat magazinelor largi care, în general, etalau marfă puțină în perioada de final a comunismului. Ceea ce vedem în plan apropiat este un model de coșuri de gunoi de tablă încastrate în schelet de beton, la modă în acele vremuri.

Pe fundal zărim macaralele de la blocurile turn de la intersecția cu strada Sucevei. În 1989, în Fălticeni existau peste 6.500 de garsoniere și apartamente. Gazul metan a fost introdus în bucătării în 1986, rețeaua însumând 18 kilometri, după cum contabiliza Vasile Nistoreasa în  Fălticeni repere în timp.

De atunci multe s-au schimbat. Blocurile au fost terminate și apoi refăcute la exterior, magazinele chiar au produse, traficul rutier nici nu poate fi comparat, iar coșurile de gunoi au altă formă.

 

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto 1 : DIDI PAVEL

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 11 august 2019
 • de:
 • Ultima modificare: august 11, 2019 @ 4:24 pm
 • Sub: Rubrici, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. Ion spune:

  Falticeniul se dezvolta!) ? Primare repara străzile, pune pe Basalau la treaba ca plimba tractorasul sâmbătă după amiaza pe la terți ? Va pozează procurorii și voi va bucurați ca prostii ca faceți treaba la popa pe Ion Creanga sau la Potinca în poartă PSD.

 2. Daniel spune:

  Basalau dadeai zapada sambata dupa-amiaza pe Ion Creanga?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string dWHX69 to the field below: