Lipsuri în apărarea împotriva incendiilor la Primăria Fălticeni: documente neîntocmite, cale de evacuare blocată, corpuri de iluminat utilizate necorespunzător, siguranțe necalibrate, prize defecte - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Lipsuri în apărarea împotriva incendiilor la Primăria Fălticeni: documente neîntocmite, cale de evacuare blocată, corpuri de iluminat utilizate necorespunzător, siguranțe necalibrate, prize defecte

De    •   Publicat acum 6 luni, 4 august 2019   •   Fara comentarii

În perioada 6 februarie – 7 mai 2019, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a desfășurat controale privind capacitatea de apărare împotriva incendiilor și de protecție civilă la sediile Primăriei Fălticeni, Muzeului Apelor, Galeriei Oamenilor de Seamă, Bibliotecii municipale, grădinițelor Pinocchio, Dumbrava Minunată și Licurici și la două secții de votare din cartierul Țarna Mare (nr. 99 și 100).

Neregulile constatate la Primărie au fost, printre altele, neactualizarea actelor de autoritate și documentelor specifice emise de Consiliul Local și de către primarul Cătălin Coman, inexistența dispoziției primarului pentru numirea cadrului tehnic sau personalului cu atribuții în domeniu, neactualizarea și avizarea de către ISU a Planului de intervenție la incendiu, inexistența unui punct de comandă amenajat corespunzător normelor tehnice și neîntocmirea studiului local al factorilor de risc.

Verificările ISU au relevat că cele 4 sirene de alarmare din Fălticeni nu puteau fi acționate centralizat (dintre care două sunt amplasate în poduri închise de blocuri), una din căile de evacuare din Primărie era blocată cu diverse materiale, nu era realizată verificarea periodică a echipamentelor electrice, corpurile de iluminat incandescente erau utilizate necorespunzător, fără protecție, suspendate direct de conductori și erau în uz siguranțe necalibrate și prize defecte.

Pentru toate aceste nereguli conducerea Primăriei Fălticeni a primit avertisment din partea ISU.

La Muzeul Apelor, Galeria Oamenilor de Seamă și Bibliotecă punctele slabe au fost neactualizarea planului de evacuare a salariaților și bunurilor materiale, neexecutarea controlului propriu al măsurilor de apărare împotriva incendiilor, hidranți interiori neverificați de personal atestat, lipsa paratrăsnetelor (cu excepția Bibliotecii) și neverificarea periodică a instalațiilor electrice.

Cele 3 grădinițe nu dețineau autorizații de securitate la incendiu în urma lucrărilor de extindere efectuate și nu aveau grafice de verificări a hidranților interiori, iar la Pinocchio nu era întocmit planul de intervenție la incendiu, nu era executat controlul propriu al respectării normelor, nu era întocmit planul de evacuare a persoanelor și bunurilor materiale și nu era efectuată verificarea perioadică a instalației electrice de un operator autorizat.

La fel ca în cazul Primăriei, ISU a sancționat cu avertismente neregulile prezentate mai sus.

Controalele vor fi repetate pentru a se confirma îndeplinirea cerințelor.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 4 august 2019
 • de:
 • Ultima modificare: august 4, 2019 @ 2:47 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string aXsfpn to the field below: