Bărbat din Vicovu de Sus încarcerat pentru că a încălcat un ordin provizoriu de protecție a concubinei sale - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Bărbat din Vicovu de Sus încarcerat pentru că a încălcat un ordin provizoriu de protecție a concubinei sale

De    •   Publicat acum 6 luni, 4 august 2019   •   Fara comentarii

 

Poliţiştii din Vicovu de Sus au fost sesizaţi în mod direct de către o femeie de 30 ani, din localitate, cu privire la faptul că, concubinul său a revenit la imobilul din care fusese evacuat, încălcând ordinul de protecţie provizoriu emis de poliţişti.

Din verificări a reieşit că femeia locuieşte în Vicovu de Sus, împreună cu cei 5 copii ai săi şi a avut o relaţie de concubinaj cu un bărbat de 38 ani, din aceeaşi localitate.

La data de 1 august, în urma mai multor sesizări din partea acesteia, a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, fiind dispusă evacuarea temporară a bărbatului din imobil.

A doua zi, bărbatul a revenit la locuinţă, motiv pentru care femeia a sesizat organele de poliţie, fiind întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de nerespectarea hotărârii judecătoreşti.

Echipajele de poliţie l-au identificat pe bărbatul de 38 ani la domiciliul concubinei sale, motiv pentru care l-au condus la sediul poliţiei pentru audieri.

Având în vedere faptul că bărbatul a încălcat ordinul de protecţie provizoriu emis, poliţiştii au dispus reţinerea sa pentru o perioadă de 24 ore şi încarcerarea în arestul IPJ Suceava.

Reamintim că poliţiştii care intervin la cazuri de violenţă domestică pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător.

Ordinul de protecţie provizoriu se emite de către poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică, în scopul diminuării acestui risc.

Faţă de agresor, poliţistul, prin ordinul de protecţie provizoriu, poate dispune şi alte obligaţii sau interdicţii, şi anume păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, faţă de reşedinţă, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate sau, dacă este cazul, predarea către poliţie a armelor deţinute de acesta.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 4 august 2019
 • de:
 • Ultima modificare: august 4, 2019 @ 5:43 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 8VmYdN to the field below: