Confruntare la Ocolul Silvic Vama pe tema tăierilor ilegale între Greenpeace, Ministerul Apelor și Pădurilor și Romsilva - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Confruntare la Ocolul Silvic Vama pe tema tăierilor ilegale între Greenpeace, Ministerul Apelor și Pădurilor și Romsilva

De    •   Publicat acum 6 luni, 3 august 2019   •   Fara comentarii

 

Organizația de mediu Greenpeace va organiza, pe 6 august la Ocolul Silvic Vama, o vizită de lucru pentru combaterea tăierilor ilegale, alături de Ministerul Apelor și Pădurilor și Romsilva.

La confruntarea cu situația reală din teren au fost invitați Gheorghe Mihăilescu – directorul RomsilvaDaniel Coroamă – secretar de stat pentru păduri, Mihai Gășpărel – șeful Gărzii Forestiere Suceava și Sorin Ciobanu – directorul Direcției Silvice Suceava.

Din partea Romsilva vor mai participa Gelu Puiu – șef Ocol Silvic Vama,Valentin Solovăstru – director tehnic DS Suceava, Cătălin Diaconescu – director comercial, Horia Bogdan – șef Birou Fond Forestier și Cezar Tulbure – șef Birou Pază, iar Greenpeace va fi reprezentată de Valentin Sălăgeanu – director executiv, Ciprian Gălușcă – campaigner pentru păduri și biodiversitateși Cristian Neagoe – ofițer de presă.

Programul anunțat de Greenpeace cuprinde introducere în programele de îngrijire și regenerare a pădurilor din partea directorului Romsilva (15 min.), prezentarea raportului de investigație Greenpeace (30 min.), consultarea documentației silvice specifice în scopul clarificării celor semnalate de Greenpeace (15 min.), vizită în teren pentru analizarea situațiilor semnalate de Greenpeace (tăieri la ras), vizită la depozitele de lemn din zonă (30 min.) și discuție cu cetățenii din zonă pentru a semnala câteva din aspectele pe care aceștia le sesizează în repetate rânduri în ultimii ani.

Experții Greenpeace au mers, la final de iunie 2019, în inima Bucovinei pentru a investiga tăierile ilegale și abuzurile semnalate de localnici, găsind exploatări care nu respectă normele de mediu, tăieri de arbori nemarcați, gatere și depozite de lemn nemonitorizate, sute de metri cubi de lemn transportat fără aviz, oameni ai locului amenințați și agresați pentru că documentează delictele.

Romsilva pretinde că aceste nereguli nu există, că toate tăierile sunt conforme și că Greenpeace dezinformează.

 

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 3 august 2019
 • de:
 • Ultima modificare: august 3, 2019 @ 11:17 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string diX3bP to the field below: