Alarmant! 240 de cazuri de rujeolă în județul Suceava, în acest an. Medicii solicită părinților să accepte vaccinarea copiilor - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Alarmant! 240 de cazuri de rujeolă în județul Suceava, în acest an. Medicii solicită părinților să accepte vaccinarea copiilor

De    •   Publicat acum 7 luni, 24 iulie 2019   •   Fara comentarii

În contextul creșterii numărului de copii și adolescenți diagnosticați cu rujeolă în județ, Direcția de Sănătate Publică Suceava părinților că vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cu această bolă extrem de contagioasă.

Rujeola este o infecție virală, care poate evolua cu complicații majore, ce pot merge până la deces.

Vaccinarea este recomandată copiilor cu vârsta între 9 și 11 luni, cu revaccinare la vârsta de 1 an și ulterior la vârsta de 5 ani.

Copiii nevaccinați pot beneficia de administrarea vaccinului antirujeolic, prin prezentarea la medicul de familie, schema de vaccinare fiind adaptată pentru fiecare caz în parte.

În acest an s-au înregistrat 240 de cazuri de rujeolă, dintre care 101 cazuri în mediul urban și 139 în mediul rural, repartizate pe următoarele categorii de vârstă: 0-1 ani – 35 de cazuri;1 an – 15 cazuri; 2 ani – 13 cazuri; 3 ani – 12 cazuri; 4 ani – 12 cazuri; 5-9 ani – 50 cazuri, iar la grupa de vîrsta 10-14 ani au fost înregistrate 34 de cazuri, restul de cazuri fiind persoane adulte.

În iulie s-au semnalat 61 cazuri, majoritatea din focarele în evoluție.

Din totalul cazurilor, pacienți înternați în spital au fost 200 și izolați la domiciliu au fost 40.

Zonele din județ unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri sunt Vicovu de Sus – 58 cazuri (focar comunitar), Moldovița – 23, Câmpulung Moldovenesc – 55, Rădăuți – 19, Capu Codrului – 19 (focar comunitar).

“În acest moment sunt în evoluție 2 focare comunitare, cel de la Vicovu de Sus și cel de la Capu Codrului.

În ambele focare este vorba despre copii nevaccinați sau vaccinați incomplet, părinții refuzând vaccinarea sau neprezentându-se la medicul de familie (refuz mascat).

Menționăm că s-au derulat două campanii de vacinare din ușă în ușă la Vicovu de Sus, unde au fost vaccinați 54 copii și la Capu Codrului unde au fost vaccinați 50 copii.

Măsurile aplicate în focare au fost urmărirea contacților și educație sanitară, recuperarea tuturor restanțierilor la vaccinare”   a precizat directorul DSP Suceava Liliana Grădinariu.

Ea a mai spus că Direcția de Sănătate Publică Suceava dispune de stocuri suficiente de vaccin.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 24 iulie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 24, 2019 @ 10:32 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string z0GIdM to the field below: