Violatorul unei femei din Gura Humorului trimis în judecată. Agresorul i-a furat victimei și banii - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Violatorul unei femei din Gura Humorului trimis în judecată. Agresorul i-a furat victimei și banii

De    •   Publicat acum 6 luni, 22 iulie 2019   •   Fara comentarii

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat pentru viol şi tâlhărie calificată, constând în aceea că în seara de 30 martie 2019 a urmărit o femeie în timp ce aceasta se deplasa pe jos de la locul de muncă spre domiciliul din Gura Humorului, ajungând-o din urmă pe capătul unei punţi de peste râul Humor, unde, prin exercitarea de violenţe fizice şi ameninţări cu moartea, provocându-i leziuni pentru care a necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, a constrâns-o la raporturi sexuale normale, anale şi orale timp de 20 minute, după care i-a sustras suma de aproximativ 100 lei din portofel.

Victima și o colegă de serviciu au plecat pe jos spre domiciliile lor, deplasându-se pe acelaşi traseu pe care mergeau de obicei.

În jurul orei 22,18 inculpatul a observat-o pe  persoana vătămată şi pe prietena acesteia în apropierea hotelului Best Western şi a plecat în urmărirea lor, pe străzile Sf. Gavril şi Victoriei.

Pe strada Victoriei prietena persoanei vătămate a intrat în curtea locuinţei sale.

Imediat după ce s-a despărţit de colega sa, victima a remarcat că din spate, pe acelaşi traseu, venea un bărbat care s-a apropiat şi s-a uitat insistent la ea, după care şi-a continuat deplasarea pe o altă stradă.

Persoana vătămată şi-a continuat drumul spre casă, efectuând deplasarea pe strada Aleea Bujorului şi apoi traversând puntea peste pârâul Humor.

Ulterior a fost ajunsă din urmă de aceeaşi persoană de etnie rromă pe care o văzuse în urmă cu puţin timp pe strada Victoriei, identificată ulterior în persoana inculpatului, care a alergat după ea, a prins-o cu o mână de spate, iar cu cealaltă i-a acoperit gura şi i-a spus să tacă, că altfel o omoară şi să închidă lanterna telefonului.

Persoana vătămată a  strigat de 3 – 4 ori după ajutor, însă nu a fost auzită de  nimeni, zona respectivă fiind izolată, nefiind locuinţe în imediata apropiere.

Persoana vătămată s-a zbătut, încercând să scape, însă nu a reuşit, căzând în genunchi, inculpatul apăsând-o cu putere cu palma în zona piramidei nazale, provocându-i dureri insuportabile, spunându-i să tacă, altfel o omoară.

În continuare, inculpatul a prins persoana vătămată cu mâna dreaptă pe după omoplaţi spunându-i  „dacă vrei să nu te omor, vii cu mine” şi a condus-o  circa 15 metri pe aleea de ieşire de pe pod, după care pe lângă această alee, până sub puntea pe care a venit, pe malul râului Humor.

Persoana vătămată l-a rugat să o lase în pace, că are doi copii acasă, inculpatul răspunzând că o va lăsa în pace după ce se va simţi bine cu ea.

Folosindu-se de ameninţări cu moartea şi de forţa fizică, a constrâns-o pe persoana vătămată la  raporturi sexuale normale, anale şi orale timp de 20 minute.

După consumarea ultimului raport sexual, anal, inculpatul a întrebat persoana vătămată dacă are bani şi i-a cerut să-i dea 50 lei, iar persoana vătămată a spus că are.

Inculpatul nu a aşteptat să-i dea persoana vătămată, ci i-a luat ghiozdanul şi i-a tras fermoarul să caute in el, atunci persoana vătămată, speriată, ştiind că are acte, i-a spus să-i dea rucsacul că-i dă ea banii.

Inculpatul i l-a dat, femeia a scos portofelul, iar în momentul în care a deschis portofelul inculpatul i-a smuls toţi banii care-i avea in portofel, respectiv suma de  aproximativ 100 lei, după care a traversat din nou puntea, tot în direcţia din care a venit.

În cauză au fost intreprinse demersuri la Primăria Gura Humorului şi la mai mulți agenţi economici care-şi desfăşoară activitatea în zona centrală a oraşului, în vederea obţinerii de imagini generate de camerele video de supraveghere.

În baza declaraţiei persoanei vătămate referitoare la semnalmentele făptuitorului, a îmbrăcăminţii purtate şi a orei comiterii faptelor,  acesta a fost reperat pe imaginile generate de camerele video de supraveghere în zona centrală a oraşului.

Ulterior, persoana vătămată a efectuat o recunoaştere dintr-un grup de persoane, ocazie cu care l-a recunoscut fără ezitare pe inculpat.

În cauză au fost recoltate probe biologice de la inculpat, în vederea identificării profilului ADN pe corpul persoanei vătămate, raportul de expertiză medico-legală genetică confirmând că inculpatul este autorul agresiunii sexuale.

Agresorul a mai fost arestat pentru săvârşirea unei alte infracţiuni de viol, pe 1 noiembrie  2018, fiind trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, fiind liberat din Penitenciarul Botosani la data de 28 decembrie 2018, prin încetarea procesului penal ca urmare a retragerii plângerii prealabile.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Gura Humorului.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 22 iulie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 22, 2019 @ 9:35 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 0rkck5 to the field below: