Via Transilvanica a fost inaugurată la Putna ca pe vremea lui Ceaușescu: politicieni social democrați și liberali au turnat beton cu canciocuri la temelia bornei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Via Transilvanica a fost inaugurată la Putna ca pe vremea lui Ceaușescu: politicieni social democrați și liberali au turnat beton cu canciocuri la temelia bornei

De    •   Publicat acum 6 luni, 22 iulie 2019   •   1 comentariu

Inaugurarea în fața Mănăstirii Putna a drumului Via Transilvanica, proiect al Asociației Tășuleasa Social, a prilejuit politicienilor PSD și PNL să se dea în spectacol, aducându-ne aminte de vremurile de dinainte de 1989.

Președintele Tășuleasa Social Alin Ușeriu, ministrul Apelor și Pădurilor Ioan Deneș, directorul Romsilva Gheorghe Mihăilescu, președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur, prefectul Mirela Adomnicăi, primarul de Putna Gheorghe Coroamă, cel de Vatra Dornei Ilie Boncheș, directorul Direcției Silvice Sorin Ciobanu și actorul Marcel Iureș (ambasador al proiectului) s-au înghesuit cu canciocurile să ia beton dintr-o roabă și să-l arunce la temelia bornei, care marchează punctul de plecare al drumului.

Deneș, extrem de priceput, a luat și o mistrie pentru a nivela betonul, iar starețul Mănăstirii Putna Melchisedec Velnic a rostit o scurtă rugăciune.

Pentru ca absurdul să fie maxim, după politicieni au cimentat borna mai mulți copii aduși de la Vatra Moldoviței, îmbrăcați în haine populare  ( Deneș   “Hai, să vedem, reușiți? Aveți grijă, să nu vă murdăriți!”)

După atâta muncă, constructorii de ocazie s-au fotografiat mândri lângă bornă și roaba golită de beton.

De menționat că, la debutul acțiunii, copiii au oferit oaspeților colaci și le-au recitat poezii.

Via Transilvanica este un traseu turistic și de pelerinaj de 1.000 kilometri care pornește de la Putna, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta-Turnu Severin.

Alin Ușeriu, președinte Tășuleasa Social, a spus că  “mi-am căpătat multă speranță de când lucrez la acest drum.

Piatra de hotar de aici, făcută de Maxim Dumitraș, este soră geamănă cu ultima piatră, de la podul lui Apolodor din Drobeta Turnu Severin, sunt 1.000 de kilometri până acolo.

De aici va începe drumul și îți trebuie multă credință să ajungi la capătul lui”.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 22 iulie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 22, 2019 @ 6:52 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Cristian spune:

  Nu s-a schimbat nimic fratilor, au plecat ai nostri, au venit ai nostri, atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 5yUIbe to the field below: