Proiect Banca Națională – Inspectoratul Școlar Suceava pentru însușirea noțiunilor economice de bază - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Proiect Banca Națională – Inspectoratul Școlar Suceava pentru însușirea noțiunilor economice de bază

De    •   Publicat acum 6 luni, 22 iulie 2019   •   Fara comentarii

 

Agenţia BNR Suceava a organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar activităţile din cadrul proiectului educațional adresat elevilor din învăţământul preuniversitar “Să vorbim despre bani şi bănci”, care se derulează în baza unui protocol de colaborare încheiat între 5 instituții din România, printre care BNR şi Ministerul Educaţiei.

 BNR urmăreşte să informeze cu privire la rolul, atribuţiile şi funcţiile principale, precum şi însuşirea unor noţiuni economice de bază şi a unui vocabular financiar-bancar.

În cadrul proiectului, Agenţia Suceava a BNR a organizat, la sediul unităților de învățământ, dar a găzduit și la sediul său, activităţi educaţionale derulate pe toată durata anului școlar, cu accent în cadrul evenimentelor “Săptămâna mondială a banilor” și  „Săptămâna altfel”.

La aceste activităţi au  participat 1.148 de elevi şi 70 cadre didactice provenind din 20 unități școlare din judeţul Suceava.

Aceştia au audiat prezentările realizate de reprezentanţii Agenţiei Suceava a BNR pe teme din istoria băncii centrale şi a monedei naţionale.

Elevilor şi cadrelor didactice le-au fost prezentate elementele de siguranţă ale bancnotelor şi monedelor româneşti aflate în circulaţie.

Totodată, elevii şi profesorii au vizionat filmele educaţionale „Istoria banilor”, „Elementele de siguranţă ale bancnotelor” şi „Viaţa bancnotelor”, realizate de BNR.

De asemenea, 1.528 de elevi și 110 cadre didactice sucevene au avut oportunitatea de a viziona expoziția “ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote și monede” la sediul Agenției BNR Suceava.

În anul şcolar 2019-2020, BNR va extinde sfera de cuprindere a activităţilor educaţionale prin realizarea unor prezentări direct la sediile unităţilor de învăţământ din judeţele arondate Agenţiei, în Suceava şi Botoşani, pentru a facilita accesul cât mai multor elevi din învăţământul preuniversitar la cunoştinţe din domeniul financiar – bancar.

SERGIU JIPA

sergiu@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 22 iulie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 22, 2019 @ 6:42 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string KNEF11 to the field below: