Afluență a sucevenilor la Casa de Pensii pentru a beneficia de pensie de limită de vârstă - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Afluență a sucevenilor la Casa de Pensii pentru a beneficia de pensie de limită de vârstă

De    •   Publicat acum 6 luni, 22 iulie 2019   •   Fara comentarii

 

Conducerea Casei de Pensii Suceava reamintește că, de la 1 septembrie, valoarea punctului de pensie va fi de 1.265 lei.

„De la publicarea Legii nr.127 în Monitorul Oficial, ne confruntăm cu o afluenţă a persoanelor care se prezintă la ghişeele cu publicul şi care doresc să se înscrie la pensie de limită de vârstă şi să beneficieze de reducerea acordată de noua lege femeilor care au născut şi au crescut 3 copii, până la vârsta de 16 ani”, a declarat directorul Casei de Pensii Suceava Constantin Boliacu, soțul subprefectei Silvia Boliacu ( ALDE ).

În prezent,  înscrierea la pensie de  limită de vârstă se face tot în temeiul dispoziţiilor Legii nr.263/2010, deoarece Legea nr.127/2019, privind sistemul public de pensii intră în vigoare începând cu data de 1 septembrie 2021, cu excepţia anumitor articole.

În condiţiile Legii nr.263/2010, pensia de limită de vârstă se acordă persoanelor care îndeplinesc cumulativ, la data pensionării, condiţiile privind vârsta standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare de 15 ani.

Reducerea vârstei standard de pensionare se aplică în situaţia persoanelor care au realizat  stagii de cotizare în condiţii deosebite sau speciale de muncă.

Această reducere acordată  femeilor la înscrierea la pensie de limită de vârstă va fi aplicată de la 1 septembrie 2021, dar pentru a beneficia de această reducere este obligatoriu să fie realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 luni, 22 iulie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 22, 2019 @ 2:32 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string zGWzfp to the field below: