Școală de vară la Universitatea Tehnică din Iași pentru 25 de liceeni de la Colegiul Nicu Gane Fălticeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Școală de vară la Universitatea Tehnică din Iași pentru 25 de liceeni de la Colegiul Nicu Gane Fălticeni

De    •   Publicat acum 7 luni, 21 iulie 2019   •   Fara comentarii

În cadrul Şcolii de vară I.LikeIT@ETTI.TUIASI.RO desfăşurată la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi în perioada 29 iunie – 13 iulie, 25 de elevi din clasele IX–XI, cu specializarea matematică-informatică de la Colegiul Nicu Gane Fălticeni au experimentat viaţa de student.

Pe lângă activităţile de consiliere profesională şi orientare în carieră, activităţi recreative, ei au vizitat biblioteca Universităţii, corpul facultăţii, cu laboratoarele şi sălile de curs şi au parcurs 3 module de pregătire profesională care i-au ajutat să-şi îmbunătăţească sau să-şi însuşească noi cunoştinţe în domeniul IT:

Este vorba despre atelierul de creaţie pagini web, modulul de proiectare a unei reţele de calculatoare și modulul de Internetul obiectelor.

Vizitarea sediilor firmelor Continental şi Bitron, precum şi discuţiile cu absolvenţii şi studenţii ETTI care lucrează la aceste firme, au fost benefice pentru elevii fălticeneni deoarece au aflat oportunităţile pe care le au cei care aleg domeniul IT.

Elevii şi profesorii supraveghetori Doina Dominte şi Dimitrie Filip au fost cazaţi în Complexul studenţesc Tudor Vladimirescu în căminul T 17.

Activităţile recreative s-au desfăşurat în colaborare cu Liga Studenţilor Electronişti, elevii fiind însoţiţi permanent de studenţi tutori pentru vizite la Palatul Culturii, Bojdeuca din Ţicău, Grădina Botanică, zona de agrement Ciric, proiecţii de filme, seri studenţeşti, activităţi sportive şi Fairwell Party la final.

 

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : CNG

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 21 iulie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 21, 2019 @ 12:23 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string a4H3HR to the field below: