Primăria Suceava se menține de partea dispeceratelor taxi în dauna aplicației Clever. Amenzi de până la 2.500 lei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Primăria Suceava se menține de partea dispeceratelor taxi în dauna aplicației Clever. Amenzi de până la 2.500 lei

De    •   Publicat acum 9 luni, 21 iulie 2019   •   Fara comentarii

-Clever Tech reclamă că decizia de interzicere a serviciilor nu a fost motivată, în condițiile în care sunt reclamații referitoare la lipsa autovehiculelor taxi disponibile prin dispeceratele taxi

 

-Primăria susține că măsurile adoptate au ca scop să stopeze situațiile în care anumiți taximetriști evită în mod nejustificat să preia curse prin dispecerat

 

 

 

Consiliul Local Suceava a interzis serviciile de transport persoane de tip Clever printr-o hotărâre care prevede amenzi între 1.000 si 2.500 lei pentru transportatorii care folosesc servicii de dispecerizare neautorizate de Primărie, inclusiv utilizarea de aplicații informatice mobile de dispecerizare oferite de alte entități decât dispeceratele taxi autorizate de Primăria Suceava.

Taximetristii sunt obligați sa utilizeze, pe întreaga durată a prestării serviciului, aplicații informatice mobile puse la dispoziție de dispeceratele taxi autorizate din municipiul Suceava, pe baza contractelor de dispecerizare.

Clever Tech București, firma care a activat serviciul de transport Clever, a înaintat municipalității o plângere prealabilă în care precizează că aplicația este ”o soluție pentru consumatorii care pot găsi, în mod gratuit, un taxi aflat în apropierea lor, asigurând posibilitatea de comunicare directă între client și șoferul de taxi prin intermediul unui serviciu de chat, prin telefon, SMS sau butoane direct din aplicație”.

Clever funcționează, în prezent, în peste 20 de municipii reședință din România, din februarie 2017 și la Suceava.

Potrivit conducerii Clever, numărul șoferilor de taxi suceveni care au folosit aplicația a crescut de la 14 în martie 2017 la 70 în decembrie 2018, în timp ce numărul curselor a crescut de la 48 în martie 2017 la 2.987 în decembrie 2018.

După ce Consiliul Local Suceava a interzis   fără nicio motivare”  utilizarea aplicațiilor mobile oferite de alte entități decât dispeceratele taxi, Clever Tech București a solicitat retragerea hotărârii, mai ales că tocmai Primăria a recunoscut că  ”au fost înregistrate mai multe reclamații referitoare la lipsa autovehiculelor taxi disponibile prin dispeceratele taxi”.

În replică, Direcția de contencios administrativ juridic și administrativă a Primăriei a răspuns că  ”aplicație informatică dezvoltată de Clever Tech realizează de facto un serviciu de dispecerare taxi ce ce nu respectă reglementările legale.

În condițiile în care Clever Tech dorește să presteze legal activitatea de dispecerat taxi în municipiul Suceava, are posibilitatea de a se autoriza și de a presta această activitate respectând prevederile legii.

În municipiul Suceava nu au fost interzise aplicațiile de dispecerizare, dimpotrivă au fost luate măsuri pentru promovarea acestora.

Mai exact, dispeceratelor taxi actuale li s-a impus folosirea de astfel de aplicații.

Măsurile adoptate au ca scop să stopeze situațiile în care anumiți taximetriști evită în mod nejustificat să preia curse prin dispecerat”.

 

 

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 9 luni, 21 iulie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 21, 2019 @ 3:44 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string G4ZK3Z to the field below: