Stagiu de pregătire pentru liceeni de la Colegiul Nicu Gane Fălticeni într-o companie germană de aplicații mobile - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Stagiu de pregătire pentru liceeni de la Colegiul Nicu Gane Fălticeni într-o companie germană de aplicații mobile

De    •   Publicat acum 3 luni, 19 iulie 2019   •   Fara comentarii

Colegiul Național Nicu Gane Fălticeni a câștigat noi granturi pentru proiecte europene Erasmus+.

În urma evaluării aplicațiilor pentru finanțare, a fost anunțat rezultatul de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, colegiul fălticenean situându-se printre cele 148 de instituții câștigătoare, din cele 325 care au solicitat finanțare.

Noi facem parte din grupul restrâns de licee teoretice, 14 la număr, câștigătoare ale acestui tip de grant.

Noul proiect aprobat spre finanțare, având drept grup țintă elevii de la specializarea Matematică – Informatică, se va derula în perioada 2019-2021, pentru 32 de elevi, cu 2 fluxuri a câte 16 elevi de clasa a X-a, în iunie 2020 și iunie 2021.

Tema proiectului este DEZVOLTAREA APLICAȚIILOR PENTRU DISPOZITIVE MOBILE, iar scopul acestuia constă în asigurarea calității în formarea profesională inițială, printr-un stagiu de pregătire practică a elevilor de clasa a X-a de la specializarea Matematică – Informatică într-o companie cu experiență în dezvoltarea aplicațiilor mobile.

Grantul aprobat este de 76.652 euro, compania care urmează să organizeze și să ofere serviciile de training profesional pentru elevii noștri este WBS Training AG din Dresda, Germania, cu care colaborăm din 2015”, a declarat coordonatorul proiectului și responsabilul Comisiei de Proiecte și Programe Comunitare, profesor Ioan Caulea.

Până acum, 47 de elevi de la Nicu Gane au beneficiat de serviciile educaționale ale acestei instituții.

 

 

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 luni, 19 iulie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 19, 2019 @ 5:19 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 9TY6WW to the field below: