Haină nouă pentru vorbe vechi din partea profesorului Constantin Bulboacă - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Haină nouă pentru vorbe vechi din partea profesorului Constantin Bulboacă

De    •   Publicat acum 7 luni, 15 iulie 2019   •   Fara comentarii

Lansarea volumului de aforisme “Vorbe vechi în haină nouă” a profesorului de istorie și managerului Constantin Bulboacă a reunit, duminică, în sala “Pictor Aurel Băeșu”, pasionații cuvântului scris.

De data aceasta nu m-am numărat printre ei, dar datorită unui coleg din presă, am avut acces la conținutul discuțiilor, așa încât mi-am format o idee despre ce s-a întâmplat la muzeul fălticenean.

Primul salut a fost lansat de primarul Cătălin Coman, care a lăudat autorul că se regăsește în cea mai mare parte a titlurilor și că scrie aforisme pentru a nu uita noi, frumos spus dealtfel.

Profesorul Neculai Sturzu a detaliat doct teoria literaturii adevărate, ce include neapărat și cugetările, oferind exemple de vorbe de duh, precum “În dragostea, femeia e întotdeauna acasă, bărbatul e doar un invitat”.

Scriitorul Ioan Țicalo, cel care a semnat și prefața volumului lansat, a marșat pe descrierea talentului, dar s-a pierdut în tot felul de paranteze care au diminuat înțelegerea expozeului, nu ne îndoim extrem de interesant pentru cei prezenți.

La rândul ei, profesoara Mihaela Grădinaru a scos în evidență sufletul sensibil al autorului, “om condamnat la cuvinte, cu minte lucidă și ascuțită și pană la fel”.

Cel de-al treilea volum semnat Constantin Bulboacă (după “Din pulberi de stele” și “Hora cuvintelor”) este ilustrat grafic de pictorul Mihail Gavril.

 

 

Autorul nu a lungit mult vorba, în esență mulțumind familiei, prietenilor și cititorilor care vor avea plăcerea să-i lectureze lucrările. Toți așteaptă o nouă realizare, care să scoată și mai bine la iveală experiența și frumusețea sufletească a lui Bulboacă.

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : M. DĂNILĂ

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 15 iulie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 15, 2019 @ 5:04 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string rVmnjW to the field below: