Săptămâna viitoare se desfășoară admiterea la USV: 1.180 de locuri fără taxă - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Săptămâna viitoare se desfășoară admiterea la USV: 1.180 de locuri fără taxă

De    •   Publicat acum 8 luni, 13 iulie 2019   •   Fara comentarii

Universitatea Ştefan cel Mare Suceava organizează sesiune de admitere în perioada 15 – 20 iulie pentru specializările unde există probe și între 15 – 23 iulie, fără ziua de duminică, pentru specializările fără probe, pentru ciclurile de studii de licenţă şi masterat la cele 10 facultăţi.

Ciclul studiilor universitare de licenţă promovează 43de programe, având forma de învăţământ de zi, cu 1.180 de locuri finanţate de la buget şi 1.030 locuri cu taxă.

Dintre locurile finanţate, 10 sunt alocate candidaţilor de etnie rromă, iar 50 absolvenților de licee din mediul rural.

Oferta programelor de licență include 300 de locuri bugetate destinate românilor de pretutindeni.

Forma de învăţământ la distanţă beneficiază de 400 de locuri, repartizate pe 9 programe de studii.

Pentru studiile universitare de masterat, structurate pe 34 de programe, USV oferă 650 de locuri fără taxă, dintre care 10 sunt alocate candidaţilor de etnie rromă, la care se adaugă 150 de locuri pentru românii de pretutindeni.

Alte 640 de locuri sunt disponibile pentru forma de învăţământ cu taxă.

În ceea ce priveşte studiile de doctorat, USV scoate la concurs 49 de locuri, dintre care pentru rromi 4 locuri, 23 cu bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi 22 fără bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă.

14 locuri sunt destinate românilor de pretutindeni, acestora adăugându-se 80 de locuri cu taxă, dintre care 33 la Şcoala Doctorală de Ştiinţe Aplicate şi Inginereşti și 47 la Şcoala Doctorală de Ştiinţe Socio-Umane.

Oferta educaţională a universităţii include şi 210 locuri cu taxă pentru cele 10 programe de conversie profesională.

După prima sesiune de admitere, pentru locurile rămase neocupate se va organiza o nouă sesiune în perioada  9 – 16 septembrie.

Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 30 iulie, pentru sesiunea de vară, respectiv 20 septembrie pentru sesiunea de toamnă.

 

 

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 13 iulie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 13, 2019 @ 10:31 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string OugJUF to the field below: