Proiectul deputatului liberal Balan, care obliga Poliția Rutieră să instalaze radare exclusiv în mașini inscripționate și amplasate la vedere, contestat din nou de președintele Iohannis - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Proiectul deputatului liberal Balan, care obliga Poliția Rutieră să instalaze radare exclusiv în mașini inscripționate și amplasate la vedere, contestat din nou de președintele Iohannis

De    •   Publicat acum 3 luni, 11 iulie 2019   •   Fara comentarii

 

Curtea Constituțională a respins, pentru a doua oară, modificarea Codului Rutier prin care Poliției îi era interzis să utilizeze dispozitivele de măsurare a vitezei din autovehicule care nu au înscrisurile Poliţiei şi nu sunt amplasate în locuri vizibile.

Legea fusese adoptată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, printre inițiatori numărându-se și deputatul PNL de Suceava Ioan Balan.

Modificările Codului Rutier declarate neconstituționale au fost constatarea contravenţiilor privind limitele de viteză se face numai cu ajutorul mijloacelor tehnice certificate sau a mijloacelor tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenţiei, dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere, dispozitivele de tip pistol, destinate măsurării vitezei, se utilizează la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei Rutiere și se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive, de către poliţişti care nu poartă uniforme, cu înscrisuri şi însemne distinctive şi care nu sunt amplasate în locuri vizibile.

Sesizarea la Curtea Constituțională a fost făcută de președintele Klaus Iohannis, aliat de nădejde al PNL.

În luările de poziție de până acum referitoare la acest subiect, Balan a spus că noua lege  “va instaura normalitatea în privința amplasării aparatelor radar pe autospeciale cu însemnele distinctive al Poliției rutiere, precum și cu privire la purtarea uniformei de către ofițerii care aplică sancțiunile contravenționale”.

În schimb, reprezentanții Poliției Rutiere au criticat propunerea, afirmând că  ”dacă legea va fi votată, nu vom mai putea asigura siguranța pe drumuri.

Proiectul este unul populist și menit să-i sprijine pe vitezomanii cu bani și bolizi puternici”.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 luni, 11 iulie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 11, 2019 @ 5:47 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string zoqlOU to the field below: