Greu de inaugurat! Noul spital din Fălticeni va costa, la final, minim 18 milioane euro - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Greu de inaugurat! Noul spital din Fălticeni va costa, la final, minim 18 milioane euro

De    •   Publicat acum 7 luni, 8 iulie 2019   •   4 comentarii

O investiție de anvergură, extrem de importantă pentru fălticeneni și pentru locuitorii comunelor arondate, încă așteaptă finalizarea lucrărilor și dotarea cu aparatură medicală.

Ultima parte a lucrărilor ( etapa 3 ) este obligatorie pentru autorizarea ISU : scări exterioare la corpurile de clădire A la fațada principală si la fațada secundară și H la fațada principală, lucrări la instalații electrice, alertare incendiu, rețea voce-date, sisteme de supraveghere și alarmare antiefracție, instalații pentru limitarea și stingerea incendiilor, rețele exterioare apă potabilă.

În urmă cu un an, cu prilejul vizitei ministrului Sănătății Sorin Pintea, managerul Vlad Morariu informa că spitalul a costat 52,7 milioane lei și că mai rămân 2,3 milioane lei pentru licitația pe dotări nemedicale.

El spunea atunci că  “mai avem nevoie de 27 – 28 milioane lei pentru dotările medicale, în spital vor fi 250 de paturi”.

Încântată, dar și rezervată, de cele văzute și aflate, Pintea declarat că  “e păcat să nu terminăm spitalul, dar în viitor va trebui restructurat în funcție de nevoia de servicii medicale din zonă.

Estimez să fie gata anul viitor  ( 2019 – n.r. ),  depinde de rectificările bugetare, dar îmi mențin ideea că numărul de paturi este cam mare”.

Proiectul noului spital din Fălticeni a debutat la sfârșitul secolului trecut, în 1991, dar de atunci mai mult nu s-a lucrat, din cauza lipsei alocărilor bugetare.

Primarii și parlamentarii care s-au perindat de atunci au tot promis continuarea sau, mai nou, inaugurarea obiectivului, în condițiile în care actualul spital, vechi de 150 ani, este depășit din toate punctele de vedere.

 

                                                          

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 8 iulie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 8, 2019 @ 7:37 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

4 comentarii

 1. Nelu spune:

  Se va inaugura la alegerile locale din 2020. La fel și străzile.

 2. Grigore Finiș spune:

  Va trebui sa aiba un management mai bun decat al spitalului din Suceava daca vrea sa supravietuiasca.

 3. vlad spune:

  Spitalul se va inaugura, numai si numai datorita dlui. vice, acesta avand o serie de prieteni din zona petrochimiei ce activeaza in diferite ministere . De ce credeti ca-l tine in functie, altfel punea pe scaunul de vice un profesor de sport, ca la toate celelalte deconcentrate.

 4. mobutusesekocucungbenduwazabanga spune:

  Totuși ”mingicarul/miuță” ce competențe profesionale are de-a ajuns să conducă tîrgul ăsta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 1EkWbv to the field below: