Oare Stan știe?  Deputatul PSD Cobuz este încântat de legea prin care diaspora va putea vota timp de 3 zile - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Oare Stan știe?  Deputatul PSD Cobuz este încântat de legea prin care diaspora va putea vota timp de 3 zile

De    •   Publicat acum 11 luni, 5 iulie 2019   •   Fara comentarii

Deputatul PSD Suceava Maricela Cobuz vorbește de funie în casa spânzuratului, într-o declarație de presă de azi referindu-se la adoptarea de Parlament,  la propunerea coaliţiei de guvernare PSD-ALDE”,  a proiectului legislativ prin care românii din diaspora vor putea vota în străinătate timp de 3 zile, începând de vineri până duminică.

Conform proiectului de lege adoptat de Camera Deputaţilor cu sprijinul tuturor partidelor, cetăţenii români cu drept de vot îşi vor putea exercita dreptul de a vota prin corespondenţă sau la secţia de votare.

Cobuz detaliază programul de votare în străinătate : în ziua de vineri începe la ora locală 12:00 şi se încheie la ora locală 21:00, iar sâmbătă votarea se deschide la ora locală 7:00 şi se încheie la ora locală 21:00.

De asemenea, alegătorii care la ora 21:00 sunt prezenţi în secţiile de votare, precum şi cei care se află la rând în afara secţiei de votare, îşi vor putea exercita dreptul de vot până la ora 23:59.

Cobuz insistă asupra faptului că  propunerile de modificare a legii au venit la iniţiativa parlamentarilor PSD şi ALDE, ca urmare a repetatelor incidente grave produse la secţiile de votare din străinătate.

Prin adoptarea proiectului de lege, PSD dă dovadă de respect faţă de cetăţenii români cu drept de vot aflaţi în străinătate şi față de mesajul transmis de către aceştia”.

Cobuz face parte din partidul care a fost intens criticat, la alegerile europarlamentare de la sfârșitul lunii mai, că a făcut tot posibilul pentru a limita accesul la vot al alegătorilor din diaspora, știut fiind că majoritatea acestora a votat anti PSD.

                                                                                                            

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 5 iulie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 5, 2019 @ 8:30 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string jonD38 to the field below: