Romsilva se disculpă în privința reclamațiilor Greenpeace referitoare la tăierile ilegale de lemn din Ocolul Silvic Vama: ”Pe aceste suprafeţe urmează să fie efectuate regenerări”   - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Romsilva se disculpă în privința reclamațiilor Greenpeace referitoare la tăierile ilegale de lemn din Ocolul Silvic Vama: ”Pe aceste suprafeţe urmează să fie efectuate regenerări”  

De    •   Publicat acum 11 luni, 3 iulie 2019   •   Fara comentarii

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva invită organizaţia Greenpeace România să verifice, împreună cu specialiştii Direcţiei Silvice Suceava şi autorităţile competente, lucrările silvice efectuate de Direcţia Silvică Suceava, semnalate recent de activiştii de mediu, punând la dispoziţia acestora toate documentele şi informaţiile necesare pentru o corectă documentare.

Invitaţia survine fotografiilor publicate de Greenpeace cu lucrări pe raza Ocolului Silvic Vama, acestea fiind prezentate – conform Romsilva – neconform cu realitatea.

Romsilva precizează că lucrările silvice sunt legale, autorizate, deţin toate avizele necesare, sunt prevăzute în amenajamentul silvic, nu sunt tăieri rase, lucrarea fiind una de tăiere de regenerare.

”Pe aceste suprafeţe urmează să fie efectuate lucrări de completări ale regenerării naturale în campaniile de împăduriri de anul viitor pe o suprafaţă de 5,3 hectare, dintr-un total de 15,3 hectare.

Autovehiculul prezentat de organizaţia Greenpeace efectua un transport legal de buşteni, pentru care s-a emis cod unic pentru cantitatea de 42,97 metri cubi buşteni  a menționat Romsilva.

Greenpeace România a publicat mai multe fotografii  cu lucrări silvice efectuate în fondul forestier proprietatea publică a statului, pe raza Ocolului Silvic Vama, cu textul :  “Într-o rază de 5 km am găsit parcele întregi de pădure tăiată la ras, albii ale pâraielor distruse de utilaje grele care cară lemnul ilegal pe cursul apelor, ecosisteme puse în pericol de aceste practici abuzive, camioane care transportă lemnul fără aviz, comunități divizate și o stare generală de deznădejde”.

 

 

RADU OSTAFIE

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : Greenpeace Romania

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 3 iulie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 3, 2019 @ 10:05 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string zFedl0 to the field below: