Scandal în ședința Consiliului Județean Suceava la împărțirea sărăciei.  Cușnir despre Flutur: “Un tâlhăraș de voturi!” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Scandal în ședința Consiliului Județean Suceava la împărțirea sărăciei.  Cușnir despre Flutur: “Un tâlhăraș de voturi!”

De    •   Publicat acum 7 luni, 27 iunie 2019   •   Fara comentarii

În ședința de joi a Consiliului Județean Suceava, proiectul de repartizare a 28.492.000 lei reprezentând fondul la dispoziția CJ către Primării a prilejuit exprimări neglijente din partea lui Dan Cușnir (PSD) la adresa președintelui Gheorghe Flutur (PNL).

Mai întâi, Flutur a precizat că  “județul Suceava a primit de la nivel central la fel ca și Covasna, ca și Botoșani, este o inechitate ca și număr de locuitori.  Nu a răspuns solicitării noastre Primăria Slatina, dar voi face amendament să-i alocăm 100.000 lei, bani pe care îi vom lua de la Gura Humorului. Sunt Primării aflate în dificultate extremă din cauza programului  Utilități și mediu la standarde europene,  cu blocări de conturi și titluri executorii. Îmi exprim regretul că n-am avut sume mai mari să alocăm, după nevoile Primăriilor”.

După ce a evidențiat că localitățile conduse de primari PNL Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei primesc 2,5 milioane lei, respectiv 2 milioane lei și că municipiile conduse de primari PSD Fălticeni și Rădăuți încasează doar 500.000 lei, situația repetându-se și la comune, Dan Cușnir ( PSD ) a atacat fără perdea :  “După câștigarea ultimelor alegeri, v-ați dat arama pe față, v-ați demonstrat inconsecvența!”,  “Consider o ilegalitate să aloci sume fără să ții cont de niciun alt criteri decât criteriul politic, din punctul meu de vedere este o ilegalitate!”, “Este mișelește să acorzi comunelor conduse de primari PSD 100.000 lei și tuturor comunelor conduse de primari PNL de 2, de 3, de 4 și chiar de 5 ori mai mult”,  “Singurul criteriu al președintelui Gheorghe Flutur este coloratura politică a primarului”  și  “Nu vă interesează oamenii, vă interesează să aveți susținerea unor primari, o astfel de abordare nu poate să aibă, ca și caracter, decât un tâlhăraș de voturi”.

Deși vizibil nervos, Flutur a preferat să nu se exteriorizeze: “N-are rost să intru în aceste lucruri, dacă ești pornit de acasă să te superi sau să te vezi deseară la televizor că ai fost drăcos într-o ședință, poți s-o faci!  Accept aceste discuții, dar trebuie să fie într-o anumită limită!”

Mai mulți consilieri PNL și PSD s-au aliat celor doi, în funcție de partid, primii criticând dezinteresul ultimelor guverne, iar ceilalți acuzând modul de împărțire a banilor la nivel județean.

Proiectul a trecut cu 20 voturi pentru, 14 împotrivă și o abținere.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 27 iunie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 27, 2019 @ 7:31 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string bhfwgZ to the field below: