Rareș Ungureanu de la Colegiul Nicu Gane Fălticeni, locul 2 la concursul național ”Istorie și societate în dimensiune virtuală” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Rareș Ungureanu de la Colegiul Nicu Gane Fălticeni, locul 2 la concursul național ”Istorie și societate în dimensiune virtuală”

De    •   Publicat acum 5 luni, 26 iunie 2019   •   Fara comentarii

În perioada 18-21 iunie a avut loc, la Târgu Mureș, faza națională a concursului ”Istorie și societate în dimensiune virtuală”, județul Suceava fiind reprezentat de Rareș Ungureanu, clasa a X-a G specializarea filologie la Colegiul Nicu Gane Fălticeni.

El s-a prezentat la secțiunea Ştiinţe socio-umane, subsecțiunea II.B – Soft Educațional cu aplicația ”Logica propozițiilor categorice” și a obținut premiul al II-lea.

Rareș a fost pregătit de profesorii Ioan Caulea la științe socio-umane și Dimitrie Filip la informatică.

„Deși nu este elev la o clasă de matematică-informatică, studiind la un profil uman, Rareș a reușit să se impună la acest concurs la care majoritatea concurenților au fost elevi de la profil real.

Pasiunea elevului nostru pentru informatică și afinitățile sale față de disciplinele socio-umane, care s-au concretizat în abilități de comunicare, prezentare, argumentare și gândire critică, l-au propulsat pe poziția a doua a clasamentului final, la secțiunea Științe socio-umane.

Aplicația pe care Rareș a conceput-o este una dinamică, originală, putând fi folosită deopotrivă de profesor și elev, în timpul orelor de curs, mai ales că ea poate fi accesată și de pe telefonul mobil.

Aceasta presupune atât abordarea conținuturilor teoretice, dar în special partea aplicativă, care poate fi foarte ușor evaluate de către profesor”, a declarat profesorul  Ioan Caulea, coordonatorul pe partea de științe socio-umane.

Concursul are drept scop realizarea unor materiale cu ajutorul computerului pe teme de istorie ( istoria românilor sau istorie universală ) şi ştiinţe socio-umane ( educaţie civică, cultură civică, logică,argumentare și comunicare, psihologie, sociologie, economie, filosofie, educaţie antreprenorială, studii sociale ).

Materialele pot fi realizate, la alegere, fie sub forma unor pagini web fie sub forma unor softuri educaţionale.

 

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : Colegiul Nicu Gane

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 luni, 26 iunie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 26, 2019 @ 1:20 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string RK7H4z to the field below: