Polițiștii au reținut un fals avocat din Sucevița care a înșelat mai multe persoane - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Polițiștii au reținut un fals avocat din Sucevița care a înșelat mai multe persoane

De    •   Publicat acum 4 luni, 25 iunie 2019   •   Fara comentarii

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, au dispus reținerea și introducerea în arestul IPJ Suceava a unui bărbat de 62 ani din Sucevița care timp de aproape un an a indus în eroare mai multe persoane, prezentându-se ca fiind avocat, întocmind diverse acte procedurale și încasând fără drept sume de bani.

Sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii au efectuat 2 percheziții domiciliare, ridicând cantități însemnate de înscrisuri cu valoare probatorie.

Întrucât există suspiciunea că bărbatul a înșelat și alte persoane, polițiștii fac apel către toți cetățenii care au fost abordați de acesta sau au plătit sume de bani să sesizeze faptele pentru tragerea la răspundere și recuperarea prejudiciului.

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, au fost reunite mai multe dosare penale privind plângeri penale formulate de către mai multe părți vătămate față de bărbat, cu privire la faptul că în perioada aprilie 2018 – februarie 2019 au plătit către acesta sume de bani, acestea fiind încasate sub pretextul că bărbatul ar fi avocat și le-ar reprtezenta în diverse cauze. 

În urma probatoriului administrat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru înșelăciune, constând în aceea că în perioada aprilie 2018 – februarie 2019 a indus-o în eroare o femeie cu privire la calitatea sa de avocat, asigurând-o că va efectua demersurile necesare în vederea soluționării favorabile a unei acțiuni de partaj aflată pe rolul Judecătoriei Rădăuți, solicitând și primind în schimbul serviciilor prestate 700 euro.

În perioada noiembrie 2018 – februarie 2019, el a indus în eroare o altă persoană, cu privire la calitatea sa de avocat, asigurând-o că va efectua demersurile necesare în vederea soluționării favorabile a acțiunii privind stabilirea domiciliului și a pensiei de întreținere a 2 copii  minori, solicitând și primind în schimbul serviciilor prestate 1.000 lei.

S-a procedat la extinderea urmăririi penale pentru săvârșirea faptei de exercitare fără drept a unei profesii, constând în aceea că în perioada aprilie 2018 – februarie 2019 a exercitat în mod repetat activități specifice profesiei de avocat, respectiv a acordat consultații juridice și a redactat cereri cu caracter juridic ( cerere de chemare în judecată, cerere de ajutor public judicar ), pentru toate aceste acte fiind remunerat.

În baza autorizării judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Rădăuți au fost efectuate 2 percheziții la sediul central al unei fundații umanitare pe care bărbatul o administrează  în Voievodeasa, comuna Sucevița și la punctul de lucru din Rădăuți, de unde a fost ridicat un volum mare de înscrisuri doveditoare ale conduitei suspectului, precum și un laptop utilizat în cadrul activităților infracționale.

Față de suspect a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul  Serviciului Investigații Criminale pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Ulterior, față de suspect s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 zile, cu interzicerea părăsirii localității de domiciliu fără acordul procurorului, precum și accesului  în sediile instanțelor de judecată de pe raza Curții de Apel Suceava, cu excepția situațiilor în care are de depus cereri ce țin de soluționarea prezentei cauze penale.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 25 iunie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 25, 2019 @ 12:39 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 1pzmbc to the field below: