Șoferi cu alcoolemii ridicate urmăriți de polițiști în trafic, la Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Șoferi cu alcoolemii ridicate urmăriți de polițiști în trafic, la Suceava

De    •   Publicat acum 4 luni, 24 iunie 2019   •   Fara comentarii

Ieri, un echipaj din cadrul Poliţiei Municiului Suceava – Biroul Rutier, în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu pe bulevardul George Enescu, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul al cărui conducător auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea și blocarea acestuia în trafic.

La volanul autovehiculului a fost identificat un bărbatde 36 ani din Pătrăuți.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezența personalului medical, a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În urma verificărilor efecuate în bazele de date, s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, bărbatul fiind reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Suceava.

Tot ieriun echipaj de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circulape Calea Obcinilor din municipiul Suceava, însă șoferul nu s-a conformat, procedându-se la urmărirea acestuia pe bulevardul 1 Mai – strada Universității -bulevardul George Enescu unde autoturismul a fost oprit, bărbatul fiind imobilizat și încătușat.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 26 ani din municipiul Suceava.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.     

În cauză a fost întocmit un dosarul penal pentru conducerea sub influența alcoolului.

În aceeași zi, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava a fost sesizat că pe strada Zamcei din municipiul Suceava circulă un autoturism al cărui conducător auto este posibil să se afle sub influența băuturilor alcoolice.

Deplasându-se la faţa locului, polițiștii au identificat autoturismul indicat al cărui conducător auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 26 ani din Suceava.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital,  i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul are permisul de conducere reţinut, fără drept de circulaţie.

A fost întocmit  dosar penal pentru conducere unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 24 iunie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 24, 2019 @ 6:25 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string K0hZh3 to the field below: