DSP Suceava atrage atenția asupra infectării cu virusul West Nile de la țânțari - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

DSP Suceava atrage atenția asupra infectării cu virusul West Nile de la țânțari

De    •   Publicat acum 4 luni, 24 iunie 2019   •   Fara comentarii

Având în vedere faptul că perioada iunie – noiembrie este considerată una cu risc crescut pentru infectarea cu virusul West Nile, care este transmis prin înțepătură de țânțar, Direcția de Sănătate Publică Suceava recomandă luarea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării cazurilor de transmitere a infecției la om : evacuarea apei din subsoluri, repararea instalaţiilor de apă și canalizare din subsoluri și din apropierea locuinţelor, renunţarea la păstrarea apei în butoaie în curte sau acoperirea cu capace potrivite, evitarea aruncării la întâmplare a gunoaielor, îndepărtarea permanentă a deșeurilor menajere, purtarea îmbrăcămintei cu mâneci lungi și pantaloni lungi seara, utilizarea substanţelor chimice împotriva ţânţarilor comercializate în farmacii, împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în casă folosind plase de protecţie la ferestre și uși, utilizarea substanţelor insecticide în / în jurul locuinţei, acoperirea pătuțului copilului sau căruciorului cu plase.

Țânțarii transmit agenţi patogeni care produc îmbolnăviri la om și la animale.

Bolile cele mai răspândite sunt arbovirozele, dintre acestea făcând parte și infecţia cu virusul West Nile.

Larvele de țânțari se găsesc în apa acumulată în subsolurile blocurilor, în apa care nu se scurge din canalizarea înfundată, în bălţile care se formează în apropierea locuinţelor, din apa care curge din conductele sparte și din alte instalaţii neîntreținute, în apa de ploaie pastrată în butoaie/vase în curte, în apa acumulată în recipiente vechi aruncate la întamplare în preajma locuinţelor ( cutii de conserve, cauciucuri de automobile, jucării etc. ), în apa din gropile și şanţurile de pe şantiere sau din locurile unde s-a lucrat la instalaţii.

În anul 2019, în județul Suceava, nu s-au înregistrat cazuri de infecție cu virusul West Nile.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 24 iunie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 24, 2019 @ 6:05 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string mZGgU5 to the field below: