Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a pierdut procesul cu un minor din Dorohoi pe care au vrut să-l pună să-și plătească analizele medicale - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a pierdut procesul cu un minor din Dorohoi pe care au vrut să-l pună să-și plătească analizele medicale

De    •   Publicat acum 4 luni, 24 iunie 2019   •   Fara comentarii

Părinţii fetei în vârstă de 9 ani din Dorohoi, dată în judecată de Casa de Asigurări de Sănătate Suceava pentru plata unor analize medicale, au câştigat o primă bătălie în instanţă cu instituţia care cerea banii de la copil.

Monitorul de Botoșani  informează că, în urma procesului care s-a judecat la Suceava, magistraţii au considerat că CAS nu mai are niciun drept să solicite suma aflată în dispută şi au respins cererea, întrucât ar fi intervenit prescripţia dreptului material la acţiune.

În schimb, reprezentanţii fetiţei şi-au rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată.

În 2012, fetiţa a ajuns la spital pentru un set de analize decontate, iar după ce a fost externată, mama s-a dus cu ea şi la un laborator privat pentru aceleaşi teste.

Două luni mai târziu, a primit o înştiinţare prin care era anunţată că trebuie să plătească contravaloarea lor, 87 lei.

Mama fetiţei a mers la CAS Suceava pentru a rezolva problema, dar i s-a spus că nu trebuie să achite nimic, întrucât instituția nu poate elibera chitanţă pe numele unui minor.

A doua notificare au primit-o anul trecut, suma pretinsă de CAS ajungând la 158 lei, în urma penalităţilor, fata fiind acţionată în judecată de CAS Suceava.

Fostul director al CAS Suceava Cristi Bleorțu a declarat, conform sursei amintite, că „în cazul în care se constată că, în perioada de valabilitate a biletului de trimitere pentru investigaţii medicale, asiguratul a fost internat într-un spital, dar declaraţia pe propria răspundere este contrară celor constatate, prejudiciul se recuperează de la asigurat”.

SORIN NICA

sergiu@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 24 iunie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 24, 2019 @ 6:03 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string UshMPC to the field below: