Competiții sportive și drumeții la Rădăuți, de Ziua Mondială a Refugiatului

 

Polițiștii de imigrări, cu sprijinul organizațiilor internaționale și neguvernamentale, organizează la cele 6 Centre Regionale de Proceduri și Cazare a Solicitanţilor de Azil competiții sportive, excursii, drumeții și alte activități culturale și recreative pentru a marca Ziua Mondială a Refugiatului.

Din anul 1991 și până acum, peste 7.655 de persoane au primit o formă de protecție internațională în România, fiind originare din 67 țări.

În cele 6 Centre Regionale de Proceduri și Cazare a Solicitanţilor de Azil ( Timişoara, Galaţi, Rădăuţi, Şomcuta Mare, Giurgiu şi Bucureşti ) se organizează activități culturale și recreative, competiţii sportive, excursii şi drumeţii ce prilejuiesc familiarizarea cu valorile, tradiţiile şi obiceiurile româneşti.

Conform datelor statistice, din anul 1991 și până în prezent, peste 35.619 persoane au solicitat azil în România, 7.655 dintre acestea au obținut o formă de protecție internațională.

La sfârșitul lunii mai, în evidențele instituției erau înregistrate 4.136 de persoane beneficiare a unei forme de protecție care aveau un drept de ședere pe teritoriul României, cei mai mulți din Siria, Irak, Afganistan.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string PNDG6C to the field below: