Muzeul Bucovinei confirmat candidat la premiile Academiei Europene a Muzeelor - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Muzeul Bucovinei confirmat candidat la premiile Academiei Europene a Muzeelor

De    •   Publicat acum 12 luni, 19 iunie 2019   •   Fara comentarii

Muzeul Bucovinei din Suceava a fost confirmat, pentru al doilea an consecutiv, candidat la premiile Academiei Europene a Muzeelor (EMA).

În februarie, Muzeul Bucovinei şi-a depus candidatura pentru premiile EMA, iar în mai doi reprezentanţi ai juriului – Wim Van Der Weiden și Dirk Houtgraaf au fost într-o vizită oficială la Suceava.

Aplicaţia depusă de Muzeul Bucovinei a fost dedicată prezentării Muzeului de Istorie.

Cei doi juraţi EMA s-au întâlnit cu reprezentanţii Muzeului Bucovinei, au vizitat Muzeul de Istorie şi au solicitat clarificări şi infomaţii suplimentare faţă de cele prezentate în aplicaţia depusă.

În urma vizitelor efectuate la muzeele candidate, din diferite ţări ale Europei, ca urmare a întrunirii membrilor juriului, Muzeul Bucovinei a fost informat, printr-o adresă oficială, că este candidat confirmat pentru Premiile EMA.

“Criteriul de bază care stă la selectarea muzeelor candidate îl reprezintă calitatea oportunităţilor de învăţare, totul într-o perspectivă comprehensivă care include conceptul muzeologic, felul în care muzeul îşi prezintă poveştile, creativitatea proiectării expoziţiilor şi diversitatea programului de activităţi educaţionale.

O atenţie deosebită se acordă medierii personale, a felului în care este creată legătura între vizitator şi muzeu, participării interactive a publicului în activităţile muzeului, cât şi modalităşilor de îmbinare eficientă a educaţiei muzeale cu distracţia”  se menționează într-un comunicat.

Anunţarea câștigătorilor va avea loc în septembrie laLjubljana – Slovenia, la întâlnirea EMA unde Muzeul Bucovinei este invitat să participe.

 

 

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 12 luni, 19 iunie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 19, 2019 @ 2:11 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Yu8Lof to the field below: