29 iulie – ultima zi de înscriere a absolvenților pentru a beneficia de prime de inserție sau de indemnizații de șomaj - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

29 iulie – ultima zi de înscriere a absolvenților pentru a beneficia de prime de inserție sau de indemnizații de șomaj

De    •   Publicat acum 4 luni, 19 iunie 2019   •   Fara comentarii

 

Absolvenții instuțiilor de învățământ și ai școlilor speciale din  promoția  2019, care se înregistrează la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava și se angajează în termen de 60 de zile de la data absolvirii, beneficiază de prima de inserție.

Prestația este destinată stimulării inserției pe piața muncii a tuturor absolvenților, care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de un an și are un cuantum de 1.500 lei.

Prima tranșă a primei, în valoare de 750 lei, se acordă la angajare și diferența la un an de la angajare.

AJOFM Suceava recomandă absolvenților ciclului superior al liceului, care doresc să înceapă cariera profesională și caută un loc de muncă, să se înregistreze în evidențele AJOFM până pe 29 iulie, etapă obligatorie pentru obținerea primei de inserție în urma angajării sau a indemnizației de șomaj ( 250 lei lunar, timp de 6 luni ), indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat.

Absolvenții ciclului inferior al liceului, ai învățământului profesional și special, cu finalizarea studiilor la date calendaristice diferite, au aceleași beneficii, dacă se înregistrează în evidențele AJOFM în termen de 60 zile de la data absolvirii.

Elevii din ultimul an de studiu, care nu au situația școlară încheiată la data absolvirii, pot obține aceleași beneficii, dacă se înregistrează în evidențele AJOFM în termen de 60 zile de la data promovării examenului de corigență.

Absolvenții cu studii superioare sunt beneficiarii prestațiilor menționate, dacă se înregistrează în baza de date a AJOFM în termen de 60 zile de la încheierea situației ultimului an de studii sau de la data la care au luat examenul de licență, dacă susținerea și promovarea lui nu depășește un an de la finalizarea studiilor.

Toți absolvenții care nu au reușit să se înregistreze în termenul de 60 zile de la data absolvirii pot beneficia oricând de serviciile de ocupare specializate : orientare în carieră, medierea locurilor vacante pe plan local sau în străinătate, suport pentru calificare la locul de muncă prin ucenicie sau prin stagiul destinat inserției absolvenților cu studii superioare, formare profesională.

 

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 19 iunie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 19, 2019 @ 2:22 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string TVs1Zw to the field below: