Ploile torențiale au blocat între ape o turmă de bovine, la Stulpicani. La Grănicești un bărbat a fost lovit de trăsnet - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Ploile torențiale au blocat între ape o turmă de bovine, la Stulpicani. La Grănicești un bărbat a fost lovit de trăsnet

De    •   Publicat acum 12 luni, 17 iunie 2019   •   Fara comentarii

În urma avertizării cod roșu de fenomene meteo periculoase, ISU Suceava a transmis luni un mesaj de avertizare RO-ALERT către populația din zonele vizate, respectiv Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Frasin, Stulpicani, Vama, Păltinoasa, Cacica, Ostra, Frumosu, Mănăstirea Humorului, Pârteștii de Jos, Solca și Poieni-Solca.

Prin Dispeceratul comun ISU-SAJ s-au informat imediat toate Primăriile din zonele respective, cu privire la atenţionările emise.

La sediul ISU Suceava s-a activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei și la nivelul tuturor subunităților din județ s-a crescut capacitatea operațională, pentru asigurarea misiunilor specifice.

Primele apeluri pe 112 au venit din zona comunei Stulpicani, localitățile Slătioara și Gemenea, de unde s-a anunțat că apa a intrat în curțile mai multor gospodării, iar la Gemenea o turmă de bovine era blocată între ape.

La fața locului au intervenit lucrătorii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Stulpicani și au fost trimise echipaje ale pompierilor militari de la Garda de Intervenție Gura Humorului și de la Detașamentul Câmpulung Moldovenesc.

Deoarece apa s-a retras foarte repede nu a mai fost necesară intervenția militarilor.

O altă consecință a fenomenelor meteo periculoase a fost rănirea unui bărbat de 52 ani, care a fost lovit de trăsnet în Grănicești.

Acesta a fost preluat de echipajul SMURD Terapie Intensivă Mobilă, care l-a stabilizat și l-a transportat, în stare de conștiență, la Spitalul Județean Suceava.

Raportul Delgaz Grid menționează că 9 echipe lucrează pentru repunerea în funcțiune a două linii nealimentate, care deservesc 512 consumatori.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 12 luni, 17 iunie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 17, 2019 @ 9:33 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string CkqoZF to the field below: