Absolvenții de liceu trebuie să se înscrie la AJOFM până pe 30 iulie pentru a primi indemnizații de șomaj - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Absolvenții de liceu trebuie să se înscrie la AJOFM până pe 30 iulie pentru a primi indemnizații de șomaj

De    •   Publicat acum 7 luni, 11 iunie 2019   •   Fara comentarii

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava reamintește absolvenților din promoția 2019 că, pentru a beneficia de prevederile Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru somaj și stimularea ocupării forței de muncă, trebuie să se înregistreze la Agențiile Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă din raza de domiciliu.

Absolvenții înscriși în evidența institutiei în termen de60 de zile calendaristice de la absolvire, în urma angajării, pot beneficia de primă de inserție în valoare de 1.500 lei, primă de instalare în valoare de 12.500 lei dacă angajarea este la o distanță mai mare de 50 km de domiciliu, iar ca urmare a angajării se schimbă și domiciliul sau resedința sau primă de relocare (chirie) in cuantum de maxim 900 lei lunar, timp de 36 luni, dacă angajarea este la o distanță mai mare de 50 km de domiciliu.

La expirarea celor 60 zile absolvenții care nu au reușit să ocupe un loc de muncă vor beneficia de indemnizație de șomaj, în cuantum de 250 lei lunar, timp de 6 luni.

Pentru absolvenții de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu bacalaureatul, ultima zi în care se pot înscrie este 30 iulie.

Elevii din ultimul an de studiu care nu au situația școlară încheiată la data absolvirii, pot obține aceleași beneficii dacă se înregistrează în evidențele AJOFM în termen de 60 zile de la data promovării examenului de corigență.

Din bugetul asigurărilor pentru șomaj se subvenționează și angajatorii care încadrează în muncă absolvenți înscriși în evidența AJOFM, cuantumul subvenției fiind de 2.250 lei lunar, timp de 12 luni.

SERGIU JIPA

sergiu@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 11 iunie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 11, 2019 @ 6:01 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ALPr87 to the field below: