Adrian Chiruț rămâne antrenor principal la CSU Suceava.  Rectorul Popa : “Îi putem acorda o a doua șansă, sperăm să învețe din greșeli” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Sport  >  Articolul curent

Adrian Chiruț rămâne antrenor principal la CSU Suceava.  Rectorul Popa : “Îi putem acorda o a doua șansă, sperăm să învețe din greșeli”

De    •   Publicat acum 4 luni, 10 iunie 2019   •   Fara comentarii

Conducerea Universității Ștefan cel Mare Suceava este de acord cu luarea în subordine a clubului de handbal CSU, recent retrogradat din Liga Națională în Divizia A.

Rectorul Valentin Popa a reamintit că acest club a fost administrat de Ministerul Educației ( organigramă : 6 posturi prin Hotărâre de Guvern ), dar modificarea legislației permite subordonarea clubului pe plan local.

Documentația a fost înaintată spre minister, Popa menționând că “există o serie întreagă de avantaje : vom putea adapta organigrama în funcție de nevoi, numărul de posturi este insuficient, vom avea posibilitatea să ocupăm posturi noi”.

În ceea ce privește echipa de handbal, în urma discuțiilor cu primarul Ion Lungu, va fi numit coordonator tehnic decanul Petru Ghervan, iar antrenor principal tot Adrian Chiruț,  “considerăm că îi putem acorda o a doua șansă, sperăm să învețe din greșeli, iar noi vom fi mult mai aproape de dânsul.

Între a aduce un antrenor din țară și unul format la Suceava am ales așa, el a căpătat experiență, avem o echipă nouă”.

Secunzii lui Chiruț vor fi Ion Tcaciuc și Iulian Andrei.

Popa a accentuat că în lot vor fi promovați tineri, dar acest lucru este inevitabil, deoarece foștii componenți de bază și-au găsit contracte în Liga Națională.

“Ne propunem ca în 3 ani să ajungem înapoi în topul Ligii Naționale”   a conchis rectorul USV, care a recunoscut că Primăria va rămâne principalul finanțator ( 1,5 milioane lei ), CSU urmând să aloce “burse între 500.000 și 600.000 lei, iar ulterior alte fonduri, vom încerca să asigurăm un buget de rezervă”.

În ultima perioadă, primarul Lungu s-a arătat critic la adresa antrenorului Chiruț, căruia i-a cerut, voalat, demisia.

RADU OSTAFIE

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 10 iunie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 10, 2019 @ 5:48 pm
 • Sub: Sport, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 2l55ig to the field below: