Transporturi de lemn verificate de polițiști și de inspectorii Gărzii Forestiere Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Transporturi de lemn verificate de polițiști și de inspectorii Gărzii Forestiere Suceava

De    •   Publicat acum 9 luni, 8 iunie 2019   •   Fara comentarii

Vineri, 07.06.2019, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Astfel, în jurul ori 07.55, au oprit pentru control pe raza localității Mănăstirea Humorului, autoutilitara condusă de un localnic de 43 de ani, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 5,37 m.c. cherestea tivită și 0,414 m.c. lemn rotund de esență rășinoase. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos în valoare de 3.600 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic, iar autoutilitara în valoare de circa 20.000 lei a fost indisponibilizată.

În jurul orei 04.40, polițiștii au oprit pe DN 17 A, pe raza localității Brăiești, autoutilitara condusă de un bărbat de 25 de ani din comuna Valea Moldovei, care transporta cherestea tivită de esență rășinoase. În urma inventarierii materialului lemnos, echipa de control a constatat faptul că, bărbatul a transportat în plus față de cantitatea din avizul de însoțire prezentat, 2,66 m.c. cherestea de esență rășinoase. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat în plus, în valoare de 1.702 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

La ora 04.45, polițiștii au oprit pe DN 17 A, pe raza localității Brăiești, autoutilitara condusă de un bărbat de 30 de ani din comuna Vama, care transporta cherestea tivită de esență rășinoase. În urma inventarierii materialului lemnos, echipa de control a constatat faptul că, bărbatul a transportat în plus față de cantitatea din avizul de însoțire prezentat, 3,67 m.c. cherestea de esență rășinoase. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat în plus, în valoare de 2.351 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

În jurul orei 06.20, au oprit pe raza localității Gura Humorului, autoutilitara condusă de un bărbat de 36 de ani din municipiul Suceava, care transporta cherestea tivită de esență rășinoase. În urma verificării documentelor, echipa de control a constatat faptul că, operatorul economic a introdus în mod eronat în baza de date numărul de înmatriculare al vehiculului care transporta material lemnos, motiv pentru care, s-a dispus sancţionarea contravenţională a acestuia cu amendă în cuantum de 2.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 9 luni, 8 iunie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 8, 2019 @ 7:16 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string AlyoaU to the field below: