281 milioane lei, valoarea pagubelor produse de inundații în județul Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

281 milioane lei, valoarea pagubelor produse de inundații în județul Suceava

De    •   Publicat acum 9 luni, 7 iunie 2019   •   Fara comentarii

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-a reunit azi, principala temă fiind prezentarea și supunerea spre aprobare a raportului privind apărarea împotriva inundațiilor, fenomenelor meteorologice periculoase, accidentelor la construcții hidrotehnice și poluărilor accidentale în perioada 21 mai – 4 iunie.

Raportul  a fost prezentat de directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava,  Daniel Drăgoi.

Potrivit raportului, majoritatea pagubelor au fost provocate de creșterea debitelor pe cursurile de apă, scurgeri de pe versanți și blocarea podurilor și podețelor cu aluviuni și material vegetal.

Inundațiile au produs pagube în 79 de localități, valoarea totală a acestora fiind de 124 milioane lei.

Au fost afectate 5 poduri, 30 de podețe, o punte, 5,4 km. de drum județean, 185 km. drum comunal, 57,6 km. de străzi,  0,538 km. apărări de mal, 0,2 km. eroziuni și 0,6 km decolmatări.

La acestea se adaugă alte pagube – eroziuni, colmatări sau deteriorări ale cursurilor de apă cadastrate,  în zonele în care sunt în pericol locuințe, obiective socio-economice, elemente de infrastructură, inclusiv căi de comunicație rutieră, ferovieră.

Sub acest aspect au fost afectate 18 localități, valoarea totală a acestor pagube fiind  de circa 157 milioane lei.

Referitor la podul de pe DN 17 A, din Sucevița, unde apa căzută în cantități mari a produs eroziuni, s-a asigurat protecția cu arocamente, se circulă pe o bandă și jumătate și se menține restricția de 7,5 tone și lățimea de 5 metri, restricțiile fiind semnalizate corespunzător. 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 9 luni, 7 iunie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 7, 2019 @ 6:47 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ql3FVQ to the field below: