Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani condamnat la 4 ani şi o lună de închisoare cu executare pentru fapte de corupție - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani condamnat la 4 ani şi o lună de închisoare cu executare pentru fapte de corupție

De    •   Publicat acum 12 luni, 5 iunie 2019   •   Fara comentarii

*dosarele au fost instrumentate de DNA Suceava

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stăncescu, a fost condamnat la 4 ani şi o lună de închisoare cu executare de Curtea de Apel Târgu Mureş.

Ea a fost găsită vinovată într-un dosar în care a fost acuzată de fapte de corupţie, fiind trimisă în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub acuzaţiile de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, şantaj și instigare la compromiterea intereselor justiţiei.

Curtea de Apel Târgu Mureş a decis achitarea pentru acuzaţiile de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, însă au condamnat-o la 4 ani de închisoare pentru şantaj şi 3 luni de închisoare pentru instigare la compromiterea intereselor justiţiei.

Prin contopirea acestor pedepse, judecătorii au condamnat-o pe Stăncescu la 4 ani de închisoare şi o lună cu executare.

Potrivit DNA, în octombrie 2015, Raluca Stăncescu împreună cu Cătălin Stavără, a exercitat acte de constrângere psihică asupra unei persoane.

Cei doi au încercat să determine persoana respectivă să efectueze demersurile necesare în vederea cedării în mod injust a dreptului de proprietate asupra a două imobile ( apartament şi garsonieră ), situate în Botoşani în favoarea unei rude a lui Stavără.

Totodată, în perioada octombrie 2015 – februarie 2016, Stăncescu l-a determinat în mod direct pe Constantin Batcă, agent de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Botoşani – Biroul de Investigaţii Criminale, să tergiverseze cercetările pe care le efectua într-o cauză penală faţă de Stavără, pentru săvârşirea unei infracţiuni de lovire sau alte violenţe.

În februarie 2016, Stăncescu l-a determinat pe Constantin Batcă să-i pună la dispoziţie, fără drept, un suport optic ce conţinea înregistrări ale unor camere de supraveghere ( mijloc de probă în acelaşi dosar penal ) în vederea favorizării lui Stavără, lucru pe care agentul de poliţie l-a făcut.

Procurorii au susţinut că, în iunie 2016, magistratul a divulgat, fără drept, lui Stavără date nedestinate publicităţii, cu caracter confidenţial, rezultate din supravegherea tehnică a unei persoane, realizată în contextul instrumentării unui dosar penal.

În acelaşi dosar, Stavără a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru şantaj, agentul Batcă la 8 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual în formă continuată şi pentru săvârşirea infracţiunii de compromiterea intereselor justiţiei.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 12 luni, 5 iunie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 5, 2019 @ 8:41 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string vAQ6mX to the field below: