Rețea de trafic cu țigări și combustibil din Ucraina destructurată în județul Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Rețea de trafic cu țigări și combustibil din Ucraina destructurată în județul Suceava

De    •   Publicat acum 5 luni, 1 iunie 2019   •   Fara comentarii

Procurorii  DI.I.C.O.T. Ialomița au dispus reţinerea  pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  B.R., B.B., B.M.M., B.B., B.D.G. și B.C.C. pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

În perioada 2017-2019, B.C.C. a constituit un grup infracțional organizat împreună cu B.B., B.B., B.R., B.D.G. și B.M.M., având ca scop săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu produse petroliere și țigarete provenind din spațiul extracomunitar și a desfășurat activități de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare de astfel de bunuri.

Din investigaţiile efectuate şi probele administrate până în prezent a rezultat că membrii grupului infracţional au achiziționat din Ucraina și transportat pe teritoriul României, prin intermediul conductorilor de tren,  cantități importante de  țigarete nemarcate sau marcate necorespunzător, precum și motorină, în vederea comercializării acestora.

Inculpații preluau marfa de contrabandă, pe care o depozitau inițial într-un imobil dezafectat, situat  în apropierea căii ferate, urmând ca ulterior marfa să fie încărcată și transportată la persoanele interesate și foarte atent verificate de către membrii grupării.

Garnitura de tren folosită de către membrii grupului pentru introducerea produselor de contrabandă a efectuat în medie 6 curse pe zi, cu aceiași conductori de tren, iar la un transport inculpații introduceau în țară 4-6 baxuri cu țigarete de proveniență ucraineană și 1-2 tone de motorină pe zi.

Motorina era comercializată imediat unor persoane din Milișăuți, deținătorii unor societăți cu profil agricol.

Pentru a asigura succesul activităţilor infracţionale, membrii grupului infracţional organizat au modificat elemente și componente de caroserie ale autovehiculelor destinate transportului de țigări, pentru a disimula existența în interior a acestora.

Procurorii spun că B.B., B.B., B.R., B.D.G., B.C.C., sub coordonarea directă a lui B.M.M., aveau rolul de a prelua produselor extracomunitare de la garniturile de tren, de a le transporta la imobilul aparținând lui B.M.M., precum și la diferiți clienți, de a asigurara paza sau de a intermedia comercializarea acestora la prețul stabilit de B.M.M.

În urma cercetările efectuate, s-a constatat că B.B. avea rolul de a ține legătura cu conductorii trenurilor, de a asigura paza și transportul motorinei la imobilul aparținând lui B.M.M. și de a transporta țigaretele de contrabandă la locuința sa, țigarete pe care ulterior le comercializa către terțe persoane.

Pe 29.05.2019 s-a procedat la oprirea în trafic a unei autoutilitarei în care se aflau B.B. și B.D.G., în autoutilitară fiind descoperită cantitatea de aproximativ 2.400 litri motorină.

În aceeași zi, procurorii DI.I.C.O.T. Ialomița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București și Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Ialomița au efectuat 13 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ialomița și Suceava, fiind puse în executare 10 mandate de aducere.

Cu ocazia efectuări perchezițiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 9.000 de litri de motorină, 5 instalații artizanale folosite la sustragerea de carburant, 8 butelii cu gaz refrigerant, un pistol cu aer comprimat deținut fără autorizație și 200 de litri de ierbicid, aproximativ 2.500 de pachete de țigări de contrabandă, 355.807 lei, 71.650 de lire sterline, 31.430 de euro, 11.000 de dolari, 6 telefoane mobile și 4 cartele SIM.

Au fost instituite măsuri asiguratorii prin indisponibilizarea a 12 autoturisme.

Inculpații reținuți au fost prezentați Tribunalului Ialomița cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, instanţa de judecată admițând cererea.

 

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 luni, 1 iunie 2019
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 1, 2019 @ 10:43 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string VVDaQu to the field below: