Sucevenii care au încercat să “ofere” unui polițist rutier 100 euro în schimbul renunțării la etilotest, cercetați pentru dare de mită - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Sucevenii care au încercat să “ofere” unui polițist rutier 100 euro în schimbul renunțării la etilotest, cercetați pentru dare de mită

De    •   Publicat acum 4 luni, 30 mai 2019   •   Fara comentarii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a doiinculpați, cercetați în stare de libertate pentru dare de mită.

Pe 12.08.2018, agenţi de poliţie din cadrul unei Secţii de Poliţie Rurală din județul Suceava se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi desfăşurau activităţi specifice pe linia prevenirii şi combaterii abaterilor rutiere.

Unul dintre agenții de poliţie a efectuat semnal regulamentar de oprire în trafic a autoturismului în care se aflau cei doi inculpați.

La volanul autoturismului menţionat se afla inculpatul A, iar pasager în autoturism era inculpatul B, ei revenind la domiciliu de la o petrecere la care consumaseră băuturi alcoolice.

Agentul de poliţie s-a prezentat şi i-a solicitat conducătorului auto să prezinte documentele personale şi ale autoturismului, constatând în acelaşi timp că acesta emana halenă alcoolică.

Inculpatul A, aflat la volanul autoturismului, a prezentat documentele solicitate de către polițist, iar la întrebarea formulată de lucrătorul de poliţie privind consumul de băuturi alcoolice a recunoscut că a băut două sau trei beri.

În consecinţă, agentul de poliţie l-a informat pe inculpatul A că va fi necesară testarea sa cu aparatul etilotest pentru stabilirea alcoolemiei.

În acel moment, în discuţie a intervenit şi pasagerul, inculpatul B, iar atât el, cât şi inculpatul A au afirmat că nu va avea loc nicio testare.

Ambii inculpați au coborât din autoturism, apropiindu-se de agentul de poliţie.

Inculpatul B a luat dintr-un portofel din autoturism o bancnotă de 100 euro şi i-a oferit-o în mod repetat agentului de poliţie, încercând chiar să i-o introducă în buzunar, pentru a-l determina pe acesta să nu-l testeze cu aparatul etilotest pe inculpatul A şi să nu ia măsurile legale corespunzătoare faţă de acesta.

Procurorii afirmă că agentul de poliţie a refuzat oferta de mită, respingând suma de bani oferită.

Văzând că agentul de poliţie refuză primirea sumei de bani, inculpatul B i-a înmânat bancnota de 100 de euro inculpatului A, iar acesta, la rândul său, a oferit-o în mod repetat agentului de poliţie, în acelaşi scop, pentru a-l determina să nu-l testeze cu aparatul etilotest şi să nu ia măsurile legale.

Agentul de poliţie a respins în continuare oferta de mită, astfel că inculpatul A a renunţat şi a introdus bancnota de 100 de euro în buzunarul din spate al pantalonilor pe care îi purta.

Discuţiile dintre polițist şi cei doi au devenit contradictorii şi s-au transformat într-un conflict în momentul în care agentul de poliţie a încercat să-l conducă pe inculpatul A la autospeciala de poliţie, pentru a-l transporta la spital în vederea recoltării de probe biologice, circumstanţe în care inculpatul B l-a agresat pe agentul de poliţie, respectiv l-a tras de uniformă, în încercarea de a-l împiedica să-şi exercite atribuţiile de serviciu.

Agentul de poliţie a fost nevoit să folosească sprayul lacrimogen, iar ulterior l-a încătuşat pe inculpatul B.

Inculpatul A a devenit la rândul său recalcitrant, astfel că organele de poliţie l-au încătuşat şi pe acesta.

Inculpații au fost conduşi la sediul Poliţiei, iar apoi inculpatul A a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice, iar cu ocazia controlului corporal efectuat, asupra sa a fost identificată bancnota de 100 euro, care a fost anterior oferită agentului de poliţie, pentru ca acesta să îşi încalce atribuţiile de serviciu, suma de bani fiind ridicată, apoi sechestrată.

Având în vedere faptele săvârșite, inculpatul B a fost cercetat și pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, iar prin sentința penală din 30.10.2018 a fost condamnat la pedeapsa de 6 luni închisoare, cu suspendarea pedepsei sub supraveghere.

Inculpatul A este cercetat într-un alt dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 30 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 30, 2019 @ 6:38 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string RzKEs7 to the field below: