FOTO / VIDEO Protest inedit în duminica alegerilor, la Râșca: localnicii au plantat panseluțe în gropile de pe drum, disperați că reparațiile întârzie. Ei au inițiat și o petiție online intitulată "Vrem drum în Râșca!" - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

FOTO / VIDEO Protest inedit în duminica alegerilor, la Râșca: localnicii au plantat panseluțe în gropile de pe drum, disperați că reparațiile întârzie. Ei au inițiat și o petiție online intitulată “Vrem drum în Râșca!”

De    •   Publicat acum 4 luni, 28 mai 2019   •   Fara comentarii

*Primarul comunei, Ion Bosînceanu, dă vina pe Consiliul Județean, administratorul drumului

*Gheorghe Flutur spune că vrea să toarne covor asfaltic, dar constructorii nu vin la treabă până când guvernul nu le actualizează prețurile la materiale și la motorină

 

 

“Calitatea” Drumului Județean 155A din localitatea Râșca i-a adus la disperare pe localnici, care s-au decis să protesteze pentru a atrage atenția.

În duminica alegerilor europarlamentare și a referendumului pe justiție ( 26 mai ) mai mulți oameni din Râșca au plantat panseluțe în gropile de pe șosea.

„Oamenii au ieșit la la plantat flori în gropile din asfalt.

Autoritățile nu fac nimic, avem un drum de groază.

Noi ne-am săturat de craterele din asfalt”,  spune o localnică.

După cum se poate vedea și din imagini, craterele din asfalt au ajuns un adevărat pericol pentru șoferi, mai ales că sunt într-un număr mare și nu ai efectiv pe unde să te ferești.

Un localnic, Mitică Ciobanu, a  adunat capacele pierdute de șoferi în gropile de pe șosea și le-a fixat pe gard pentru a atrage atenția.

Oamenii au inițiat și o petiție online intitulată “Vrem drum în Râșca!”, prin care speră să forțeze autoritățile să treacă la treabă:

“Vrem drum în Râșca Suceava! Drum pe care să nu ne punem viața în pericol, drum pe care să nu ne distrugem mașinile, drum pe care atât bicicliștii, pietonii cât și conducătorii auto să fie în siguranță. Avem nevoie de schimbare! Uniți putem face asta! Semnați petiția!” 

I-am solicitat opinia și primarului din comuna Râșca, Ion Bosînceanu (ALDE):  “Din punctul nostru de vedere e simplu, Consiliul Județean trebuia să se implice, să facă ce trebuie.

Ei spun că sunt în grafic, că au în altă parte, dar la Bogdănești au putut pune strat, la noi nu se poate…

Am discutat cu dl. Flutur, dar în ultimul timp nu a mai vrut să-mi răspundă la telefon…

De la Drumuri Județene ne-au spus că e prins în program, dar încă n-am intrat, au spus că ba e ploaie, ba că nu știu ce…”

 

Contactat telefonic astăzi, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur (PNL), ne-a spus că la Râșca se intenționează turnarea unui covor asfaltic, nu doar o simplă plombare.

„Suntem în plin proces de plombare, vom ajunge și acolo. La Râșca aș dori să turnăm covor asfaltic, dar să vedem când vin firmele de construcții. Constructorii nu lucrează pe zone deloc și vor să vadă dacă li se recunoaște actualizarea prețului la motorină și la materiale de către guvern. Eu îi înțeleg pe oamenii din Râșca. Ați văzut că s-a făcut Mălini, s-a făcut Slatina, eu vreau să le fac pe toate, dar a fost și vremea ploioasă și această problemă cu actualizarea prețurilor la constructori. Ajungem și acolo 100 la sută și cât de repede, dar să aibă răbdare”

Flutur mai spune că lucrările de asfaltare sunt întârziate în tot județul din cauza guvernului, care nu a luat o decizie în privința actualizării prețului la materiale: „Povestea aceasta este în mâna doamnei Dăncilă, care a venit pe ascuns la Suceava, în loc să stea de vorbă și cu mine. Actualizează prețul la motorină, vezi ce e cu prețul la bitum, nu mă pune pe mine să fac ceva și pe urmă trimiți Curtea de Conturi să plătesc eu. Asta e partea care mă deranjează, vin noaptea ca hoții și stau numai cu primarii PSD și pe urmă eu trebuie să găsesc soluții. Eu am fost primul care i-a avertizat în legătură cu problemele care vor apărea din cauza creșterii euro. Aș vrea să mă înțelegeți și să îmi înțelegeți buna-credință: eu știu că este o urgență, dar nu pot face mai mult de atât din cauza Bucureștiului.”

Președintele CJ Suceava a promis că va încerca să trimită o echipă care să facă o serie de plombări până la turnarea covorului asfaltic.

În prezent, în județul Suceava se lucrează la asfaltări în 21 de puncte.

Am încercat să o contactăm și pe Mihaela Anchidin, directoarea generală a Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava, pentru a obține un punct de vedere, însă aceasta nu a răspuns la telefon și nici la mesajul transmis până la ora publicării materialului.

 

 

SERGIU JIPA

sergiu@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 28 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 28, 2019 @ 10:42 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 8o5RjE to the field below: