Primăria Suceava va plăti firmei TASA 460.000 euro pentru baza auto TPL

Dacă și consilierii locali vor fi de acord în ședința din 30 mai, Primăria Suceava va plăti 460.000 euro societății Transporturi Auto SA pentru clădirile și construcțiile de pe strada Traian Vuia nr.7, care vor fi apoi trecute în patrimoniul societății Transport Public Local.

Bunurile respective – magazii materiale, module comerciale, ateliere, hale, garaje, clădiri revizie, rezervor îngropat, stație alimentare, stație spălare, rampe și grup sanitar – sunt închiriate în prezent de TPL.

Prețul a fost negociat având la bază raportului de evaluare întocmit de Romcontrol, plata urmând să se facă în 6 tranșe până la 30 noiembrie 2019.

Comisia de negociere a Primăriei a fost alcătuită din consilierii locali Constantin Munteanu, Cristinel Creţu, Lucian Harșovschi, Marian Andronache și Petru Cernescu, precum și din 4 persoane din aparatul de specialitate al primarului Ion Lungu : Camelia Damian, Paul Iftimie, Niculai Frunzaru și Ileana Amariei.

Societatea comercială Transporturi Auto SA, deţinută de Ilie Carabulea, patronul Atlassib Holding, a cumpărat respectivele clădiri în 2005, când au fost scoase la licitaţie de Finanţele Publice, pentru recuperarea  unor debite de 46 miliarde lei vechi pe care TPS le avea de plătit către bugetul statului.

Achiziţia s-a făcut cu 5,5 miliarde lei vechi, dar nu a cuprins şi terenul de sub clădiri, care aparţine Primăriei Suceava.

Disputele s-au soluţionat prin plata de către TPL a unei chirii lunare pentru utilizarea clădirilor fostului TPS, în vreme ce TASA plăteşte municipalităţii impozit pentru terenul de sub clădiri.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Ey4OFL to the field below: