Ministrul Sănătății îl apără pe colegul de partid Virginel Iordache: “Transportul cu elicopterul SMURD se face la solicitarea personalului medical”

 

UPDATE / Virginel Iordache a transmis azi un comunicat în care precizează că “urmarea lipsei diagnosticului concludent la Spitalul Județean Suceava și fiind suspectat de meningită  bacteriană, cu  o stare de sănătate vizibil alterată, medicii au hotărât transferul la București.

Din fericire, în urma investigațiilor amănunțite a fost infirmată suspiciunea de infecție cu meningococ.

Decizia transportării de urgență cu elicopterul a pacientului a aparținut exclusiv medicilor spitalului din Suceava.

În prezent starea de sănătate este stabilă, cu diagnostic endocardită infecțioasă, fiind internat la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București”.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat, azi, referindu-se la faptul că senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache ar fi fost transportat cu un elicopter SMURD de la Suceava la Institutul Matei Balş din București, că solicitarea în astfel de cazuri vine din partea personalului medical şi se realizează cu  “o puternică justificare medicală”.

Obiectiv de Suceava  a relatat ieri că Iordache ar fi fost transportat de la Suceava cu un elicopter SMURD deşi nu ar fi avut nimic grav.

“Sunt convinsă că el nu ar fi internat la Matei Balş dacă nu ar fi existat probleme.

Transportul se face la solicitarea personalului medical, telefonul la 112 pentru transport se dă de către un medic.

Acest transport se face gratuit cu o puternică justificare medicală.

Din punctul meu de vedere, eu nu cred că cineva riscă să trimită un elicopter pentru un simplu caz”  a spus Pintea, colegă de partid cu Iordache.

Diagnosticul pus de medicii suceveni de la Spitalul Județean și confirmat de medicii bucureșteni a fost toxiinfecție alimentară.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

4 comentarii la „Ministrul Sănătății îl apără pe colegul de partid Virginel Iordache: “Transportul cu elicopterul SMURD se face la solicitarea personalului medical”

 • 23 mai 2019 la 19:10
  Permalink

  La cît rahat mănînci în PSD e și normal să faci toxiinfecție alimentară, doar că leacul este o clismă, nu plimbatul cu elicopterul, nesimțitule!

  Răspunde
 • 23 mai 2019 la 21:15
  Permalink

  Senatorul diaree s-a plimbat cu elicopterul până la o budă din București. Astia se șterg la fund cu banii din buget.

  Răspunde
 • 23 mai 2019 la 21:54
  Permalink

  Tupeu fara margini, un idiot care fara partid era un neica nimeni se comporta ca pe propria mosie…si medicii fraieri, s-au facut pres in fata unui dobitoc.

  Răspunde
 • 24 mai 2019 la 9:02
  Permalink

  Atata timp cat ii merge, poate solicita si o naveta spatiala pentru a merge la buda in spatiu. Cand esti in imponderabilitate poti manca rahat mai usor. Sfatul meu este ca dl Virginica sa-l ia si pe dl Raduleasca (roscatica cum i se mai spune), cica si asta e cacacios rau de tot. In spatiu le-ar fi mai usor…….
  Hai pa!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string T07X8L to the field below: