Marele premiu al concursului Lira de Aur de la Suceava, 1.000 euro - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Marele premiu al concursului Lira de Aur de la Suceava, 1.000 euro

De    •   Publicat acum 7 luni, 23 mai 2019   •   Fara comentarii

Inspectoratul Școlar și Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu Suceava organizează concursul național de interpretare instrumentală Lira de Aur, ediția 40.

Evenimentul se desfășoară în perioada 31 mai – 2 iunie, iar candidații vor concura la pian, vioară, corzi grave, instrumente de suflat și percuție.

Concursul se adresează elevilor din învățământul preuniversitar de artă ( clasele III-XII ) și vor fi jurizați de către comisii formate din profesori universitari și preuniversitari, personalități ale vieții artistice din țară și străinătate.

Juriul este format din 12 membri, președintele concursului fiind prof.univ.dr. Marin Cazacu de la Universitatea Națională de Muzică București.

Festivitatea de deschidere va avea loc la Teatrul Matei Vișniec pe 31 mai ora 9,00, iar gala de premiere pe 2 iunie ora 11,00 în Sala Auditorium a Colegiului de Artă Ciprian Porumbescu.

Înaintea galei de premiere va avea loc un recital de pian susținut de Eva Garet ( 13 ani, București ) aflată în turneul Citadele Muzicale.

Premiile  elevilor vor fi : marele trofeu (  în valoare de 1.000 euro ) oferit de Consiliul Județean și Centrul Cultural Bucovina, premiul Ciprian Porumbescu dotat cu medalia de argint, oferit de Asociația de Părinți și Absolvenți ai Colegiului de Artă Ciprian Porumbescu, premiul special, dotat cu medalia de bronz, oferit de Societatea Dorna Medical.

Toți concurenții vor primi premii în cărți, tricouri, medalii, pixuri.

Pe 31 mai ora 19,00 în Sala Auditorium a Colegiului de Artă va avea loc un recital extraordinar susținut de membrii juriului.

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 23 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 23, 2019 @ 1:13 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string QccUmE to the field below: