Verdict DSP Suceava: cei 9 elevi de la Bădeuți care au băut lapte la școală nu au suferit toxiinfecții alimentare, ci au avut indigestii - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Verdict DSP Suceava: cei 9 elevi de la Bădeuți care au băut lapte la școală nu au suferit toxiinfecții alimentare, ci au avut indigestii

De    •   Publicat acum 3 luni, 21 mai 2019   •   Fara comentarii

Direcția de Sănătate Publică Suceava a  finalizat ancheta după ce 9 elevi de clasa a III-a din cadrul Școlii Bădeuți au ajuns la spitalul Rădăuți cu simptomatologie digestivă ușoară.

Deși inițial a existat suspiciunea de toxiinfecție alimentară, aceasta a fost infirmată epidemiologic din următoarele considerente :produsul alimentar incriminat – lapte – a fost corespunzător din punct de vedere chimic și bacteriologic; de la pacienți nu s-a izolat agent patogen, neexistând produse patologice care să poată fi recoltate ( lichid de vărsătură, materii fecale ); apariția foarte rapidă a unor simptome digestive ușoare ( la 2-10 minute de la ingestie ) se putea produce în două circumstanțe : fie inoculul microbian a fost extrem de mare -fapt infirmat de analiza produsului, fie a fost vorba de o indigestie provocată de înghițirea unei cantități mai mari de lapte în timp foarte scurt și apariția prin ”simpatie” a simptomelor la ceilalți elevi.

DSP motivează că simptomele digestive ușoare au apărut la un numar mic de elevi față de numărul total al elevilor care au primit produsele alimentare ( 522 de elevi ).

„Concluzionăm că acest episod epidemiologic a fost corect raportat de către instituțiile implicate ( școală, ambulanță, spital ), însă nu a fost vorba de o toxiinfecție alimentară, ci probabil unul de indigestie”,  este concluzia DSP Suceava.

 

 

SERGIU JIPA

sergiu@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 luni, 21 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 21, 2019 @ 2:06 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string rMiYFy to the field below: