Alegerile europarlamentare și referendumul costă 4,5 milioane lei în județul Suceava

Prefectura Suceava informează că sunt asigurate toate resursele materiale și umane” pentru organizarea în bune condiții a alegerilor europarlamentare și a referendumului din 26 mai.

Pe 25 mai, cel mai târziu la ora 16, de la Centrul Economic Bucovina – Salcea primarii și președinții secțiilor de votare vor ridica toate materialele electorale necesare votării.

Numai în  data de 25 mai, între orele 18-20, pot fi depuse  la secțiile de votare cererile de solicitare a urnei speciale pentru persoanele nedeplasabile. 

În mod obligatoriu, cererea formulată de alegătorul care solicită urna specială trebuie însoțită de o copie a unui act medical sau act oficial din care să rezulte că persoana respectivă nu este transportabilă.

Pentru persoanele  care doresc să obțină o carte de identitate,  la serviciile publice comunitare locale de evidența persoanelor din județul Suceava, în perioada 20-24 mai, programul de lucru va fi prelungit.

În ziua de  25 mai programul de lucru la aceste servicii se va desfășura între orele 8 și 16, iar pe 26 mai – 7-21.

Aceste servicii  publice comunitare locale de evidență a persoanelor funcționează la Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Gura Humorului, Rădăuți, Siret, Suceava Suceava, Vatra Dornei, Liteni, Cajvana.

Resursa umană care va asigura paza și siguranța  în cele 560 de secții de votare din județul Suceava înseamnă peste 1.500 de persoane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Pe listele electorale permanente figurează 603.705 alegători din județul Suceava.

Toate materialele necesare votării au fost aduse, la Suceava, din 17 mai – 1.992.516 buletine de vot,  614.691 timbre autocolante, 2.800 ștampile  și 560 ștampile de control.

Bugetul total alocat este în valoare de 4.530.000 lei, din care 4.009.000 lei reprezintă cheltuielile de personal, care înseamnă plata indemnizației tuturor celor implicați în procesul electoral.

Bugetul alocat pentru bunuri și servicii se cifrează la  521.000 lei. 

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 66jsAv to the field below: