FOTO / Flutur recunoaște că depozitul de deșeuri Moara a încălcat legislația chiar de la primul camion descărcat: “Se vede cu ochiul liber prea mult plastic aici” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

FOTO / Flutur recunoaște că depozitul de deșeuri Moara a încălcat legislația chiar de la primul camion descărcat: “Se vede cu ochiul liber prea mult plastic aici”

De    •   Publicat acum 1 an, 20 mai 2019   •   1 comentariu

În această dimineață au fost aduse primele autopseciale cu deșeuri la depozitul ecologic de la Moara, în prezența șefului Consiliului Județean Gheorghe Flutur.

Activitatea este derulată de asocierea firmelor locale Florconstruct, Fritehnic și Ritmic, Flutur precizând că “suntem în curs de obținere a autorizației de la Autoritatea de reglementare în domeniul deșeurilor, au depus această documentație”.

 

 

Totuși, chiar de la primul camion descărcat s-a observat că în fracția umedă s-au strecurat peturi și hârtie, Flutur acceptând că  “se vede cu ochiul liber prea mult plastic aici, unde nu trebuia să fie plastic, să fim realiști.

Rugămintea mea este către populație, către Primării și operatori să înceapă selectarea deșeurilor, pentru că altfel facem munți de deșeuri neselectate, nici nu are voie depozitul de la Moara să primească deșeuri neselectate.

Cred că fiecare va trebui să educăm vecini, prieteni, pentru că altfel exista riscul ca de aici să se întoarcă mașinile pline dacă nu sunt selectate corespunzător.

Deocamdată, ce facem aici este un lot de probă”.

 

 

 

În teorie, materialele reciclabile vor fi selectate pe categorii, apoi împachetate și transportate către colectori.

În ceea ce privește fracția umedă, aceasta va fi depozitată în groapă, nivelată cu wola și acoperită cu pământ, pe straturi.

Flutur a spus că, zilnic, la Moara vor fi aduse 450 tone de gunoaie și că “din cele 450 tone, aproape 100 tone vin din municipiul Suceava”.

 

Operatorii au, deocamdată, 30 de angajați, urmând ca la capacitatea maximă a activității numărul lor să se dubleze.

Flutur a concluzionat că “pentru început, toate cele 114 localități din județ vin la Moara, sunt convins că în perioada următoare se vor îngriji să-și facă transporturile către Moara.

Depozitul este proiectat pe 10 ani”.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 20 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 20, 2019 @ 3:28 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Sebastian spune:

  Pana la depozit ele trebuiau sortate la populatie si la statia de transfer, insemna ca acolo e ceva in neregula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 8TDQv3 to the field below: