15 echipaje la Concurs Internaţional Studenţesc de Calculatoare HARD & SOFT de la Suceava

 

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava organizează,  în perioada 19  – 26 mai, Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare HARD & SOFT, a XXVI-a ediţie.

Hard&Soft este un concurs adresat studenților seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, care își propune să testeze competențele tehnice hardware și software și de relaționare socială ale viitorilor ingineri.

Pe parcursul a 5 zile, echipe formate din câte 4 studenți vor încerca să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate.

O asemenea reușită solicită cunoștințe avansate din domeniile menționate anterior, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software și hardware, testare și documentare, și nu numai.

La ediţia 2019 s-au înscris 15 echipaje – 9 echipaje din ţară ( Cluj Napoca, Iași și Oradea cu câte un echipaj, București, Timișoara și Suceava cu câte două echipaje ) şi 6 echipaje din exterior ( Cernăuţi și Vinița – Ucraina, Chişinău – Republica Moldova cu două echipaje, Novi Sad – Republica Serbia, Ilmenau – Germania cu câte o echipă ).

Pentru ediţia 2019 juriul concursului este format din Timothy Hall Universitatea din Limerick, Irlanda – președinte, Ciaran MacNamee de la aceeași universitate,  Felix A. Himmelstoss de la University of Applied Sciences Technikum Wien, Austria, Heinz-Dietrich Wuttke de la Technische Universitat Ilmenau, Germania, Jean Michel Duthilleul de la Universitatea Lille 1, France, în calitate de membri.

 

 

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 0vYKnV to the field below: