Opt membri ai unui grup infracțional specializat în trafic cu țigări ucrainene reținuți de procurorii suceveni

Ieri,  procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a inculpatilor M.C., P.L.I., G.P., S.V.D., B.P., Ț.T.D., B.I. și B.M., într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârşirea infracțiunii de contrabandă.

Activitatea infracţională a membrilor grupului infracțional organizat a constat în introducerea de ţigarete de proveniență extracomunitară, peste frontiera „verde” cu Ucraina, în Ulma şi comercializarea către diverşi intermediari, care le-au distribuit spre vânzare pe piaţa neagră.

În cadrul activităților de urmărire penală  au fost realizate 32 de activități de confiscare, totalizând 316.079 pachete.

Procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, Iași și Bacău au efectuat 26 de percheziţii domiciliare în județul Suceava şi o percheziţie domiciliară în județul Bacău.

Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor,  10.498 pachete de ţigarete de proveniență extracomunitară, 59 telefoane mobile, 39 cartele telefonice, 4 autoturisme, suma de 37.250 lei și 1.030 euro, 5 statii emisie-receptie, 2 binocluri, 6 laptopuri, 13 memory stick, 1 card microSD, 2 tablete, mai multe înscrisuri şi documente cu valoare probatorie.

Inculpații reținuți au fost introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Suceava şi 4 dintre ei urmează să fie prezentați Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei și cadrelor de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi I.J.J. Suceava.

        

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string VwyzDo to the field below: