Masă rotundă a Euroregiunii Prutul de Sus la USV - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Masă rotundă a Euroregiunii Prutul de Sus la USV

De    •   Publicat acum 1 an, 15 mai 2019   •   Fara comentarii

La Cernăuți și Suceava au avut loc întâlniri în cadrul mesei rotunde intitulată  Amplificarea rolului Euroregiunii Prutul de Sus  în fenomenul de convergență a teritoriilor frontaliere,  la care au participat reprezentanți ai Administrației de Stat a Regiunii Cernăuți, Consiliului Județean Suceava, Institutului de Comerț și Economie din Cernăuți al Universității Naționale de Comerț și Economie din Kiev și ai Universității Ștefan cel Mare Suceava.

Discuțiilor, atât la Suceava, cât și la Cernăuți, li s-au alăturat și cercetători, activiști civici sau practicieni.

Scopul mesei rotunde a constat în dezbaterea științifică a problemelor evoluției Euroregiunii Prutul de Sus și elaborarea unor propuneri adecvate pentru ședința Consiliului Euroregiunii, în contextul fenomenului de convergență a regiunilor frontaliere și al accelerării proceselor de integrare europeană.

La Suceava, masa rotundă a fost organizată de USV, moderator fiind prof.univ.dr. Ștefan Purici, prorector cu imaginea universității, relații internaționale și dezvoltare europeană al USV.

Sesiunea de comunicări a consemnat intervenții ale conf.univ.dr. Florin Pintescu –  Euroregiunea Prutul de Sus prezent și perspective  și lector univ.dr. Marcela Slusarciuc –  Centrul de cercetare transfrontalieră oportunitate de dezvoltare de proiecte, schimburi și parteneriate academice.

Comunicările au fost completate de intervenții ale reprezentanților instituțiilor prezente la reuniunea de la Suceava : Administrația de Stat a Regiunii Cernăuți, Consiliul Județean Botoșani, Consiliul Județean Suceava, BRCT Suceava, USV.

Obiectivele au fost examinarea realizărilor Euroregiunii Prutul de Sus și inventarierea problemelor privitoare la evoluția acesteia; analiza experienței internaționale a euroregiunilor; identificarea problemelor de funcționare a Euroregiunii și fundamentarea propunerilor de ameliorare; stabilirea principalelor direcții de realizare a cercetărilor științifice în cadrul Euroregiunii și schițarea principalelor căi de dezvoltare a științei economice în regiune.

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : USV

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 15 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 15, 2019 @ 2:16 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 1d7I92 to the field below: