Migranți pakistanezi prinși de polițiștii din Fălticeni într-un taxi pe strada Sucevei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Migranți pakistanezi prinși de polițiștii din Fălticeni într-un taxi pe strada Sucevei

De    •   Publicat acum 4 luni, 14 mai 2019   •   Fara comentarii

Un echipaj din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit ieri, 13 mai a.c., la ora 8.10, pentru control pe strada Sucevei un taxi marca Dacia Logan în care se aflau trei persoane. Șoferul era un bărbat de 54 de ani din municipiul Suceava, iar alături de el se mai aflau doi bărbați care nu aveau documente de identitate.

Polițiștii i-au dus pe cei trei la sediu pentru cercetări și au aflat că cei doi pasageri sunt cetăţeni pakistanezi, iar din discuţiile purtate cu aceştia în limba engleză a rezultat faptul că în seara de 12 mai au trecut fraudulos frontiera de stat a României cu Serbia, prin zona judeţului Timiş, pe jos, după care au fost preluaţi de o maşină şi transportaţi în municipiul Suceava. Traseul folosit de cei doi este Turcia – Serbia – România, urmând ca la final să ajungă în Austria.

Cei doi cetăţeni pakistanezi au fost preluaţi în Suceava de o persoană cu identitate necunoscută cu care s-au deplasat în zona gării din Burdujeni şi care i-a ajutat să fie preluaţi de taximetrist cu scopul de a fi transportaţi până la intrarea în municipiul Iaşi. Șoferul a declarat că nu ştia faptul că cei doi au trecut fraudulos frontiera de stat a României și că doar urma să-i transporte până în Iaşi ca pe simpli clienţi, unde ar fi trebuit să primească de la aceştia suma de 350 de lei pentru transport, cum s-a înţeles cu bărbatul necunoscut, care le traducea celor doi cetăţeni pakistanezi discuţia, în limba engleză. Acesta a mai declarat faptul că nu a fost îndrumat de bărbatul neidentificat sau de către cei doi cetăţeni pakistanezi să sune pe vreo persoană la telefon în momentul în care avea să ajungă cu aceştia la destinaţie.

Pakistanezii au fost predaţi polițiștilor din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări – Biroul Imigrări Suceava.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „trecerea frauduloasă a frontierei de stat”.

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 14 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 14, 2019 @ 7:18 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string nYOnst to the field below: