Întâlnire a Comitetului Comun de Management UNESCO 2019 la Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Întâlnire a Comitetului Comun de Management UNESCO 2019 la Suceava

De    •   Publicat acum 4 luni, 14 mai 2019   •   Fara comentarii

Ministerul Apelor și Pădurilor, cu sprijinul Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, organizează la Suceava întâlnirea Comitetului Comun de Management al sitului Patrimoniului Mondial Natural UNESCO  ”Păduri străvechi și seculare de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei”,  în perioada 21-23 mai.

Participă ministrul Apelor și Pădurilor Ioan Deneș, consilierul Radu Sbîrnea de la MAP, Viktoria Hasler –  Ministerul Federal pentru Sustenabilitate și Turism Austria,  Hanns Kirchmeir – ECCO Institute of Ecology Austria, experți naționali în domeniu.

Evenimentul se adresează tuturor experților care s-au implicat în domeniul politicilor și managementului sitului ce a fost inclus în lista UNESCO în 2017.

Pentru 21 mai, agenda evenimentului cuprinde o excursie în teren,  la codrul secular Slătioara.

Ziua de 22 mai este dedicată discuțiilor specifice :  “Situația curentă a solicitărilor UNESCO, rapoarte și pregătiri pentru a 43-a sesiune a Comitetului Patrimoniului Mondial”, care va avea loc la Baku, Azerbaijan, “Ghiduri și declarație a Valorii Excepționale Universale”, “Procesul de extindere și pașii următori”, “Aspecte privind finanțarea – proiecte actuale și viitoare și posibile metode de compensare” și “Acțiuni specifice țărilor, alte evenimente viitoare și termene”.

În România, în  perioada  2012 – 2014,  s-a desfășurat acțiunea de  identificare a zonelor candidate a fi incluse în patrimoniul UNESCO, fiind  selectate 8 componente, cu o suprafaţă totală de 23.983 hectare şi o zonă tampon de 64.450 hectare.

Codrul secular de la Slătioara ocupă o suprafață sit de 609 hectare, cu o zonă tampon de 429 hectare.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 14 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 14, 2019 @ 7:28 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string S1MMtC to the field below: