Fălticeneanul Cătălin Condurache candidează la alegerile locale din Italia - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Fălticeneanul Cătălin Condurache candidează la alegerile locale din Italia

De    •   Publicat acum 5 luni, 13 mai 2019   •   1 comentariu

În acest an, pe data de 26 mai în Italia au loc atât alegeri europarlamentare, cât și cele administrative.

Printre românii care candidează la posturi de consilieri în cadrul Primăriilor se numără și Cătălin Condurache, originar din Fălticeni și care trăiește în Italia de 23 ani.

În vârstă de 48 ani, el candidează pentru un post de consilier la Primăria Florența, după ce a lucrat 6 ani într-un centru de asistență tehnică de telefonie, iar apoi ca project manager pentru o societate farmaceutică.

“Din păcate, imaginea noastră în Italia a evoluat negativ, trecând de la o oarecare indiferență dată de un număr relativ mic de emigranți din primii ani după revoluție la o atitudine de intoleranță, alimentată în ultimul timp de valul de naționalism și de xenofobie care traversează atât politica Italiei, cât și cea internațională”, spune Condurache pentru Rotalianul.

El povestește cum a intrat în politică: “Am hotărât să mă implic direct, alegând să activez în singurul partid care îmi dă speranța că și în România se poate face politică din pasiune și nu din interes, Uniunea Salvați România.

Am participat cu entuziasm la inițiativele  Fără penali în funcții publice,  Oameni noi în politică  și la strângerea de semnături pentru candidaturile alianței USR-PLUS la Parlamentul Europei.

Aceste activități au fost o ocazie de a veni în contact cu mulți cetățeni români din zona unde locuiesc și din zonele limitrofe, de a afla de multe probleme pe care le înfruntă, de a le asculta ofurile, dorul de casă, dar și momentele de bucurie”.

Fălticeneanul din Italia va candida pe lista  +Europa  deoarece s-a regăsit în ideile acestui partid : Europa federală, cetățenie europeană, integrare.

Condurache afirmă că  “voi propune amenajarea unuia din multele spații comunale nefolosite pentru desfășurarea activităților socio-culturale ale românilor din Florența, în colaborare cu autoritățile române.

Voi propune acordarea unui spațiu dedicat permanent comunității românești la târgul internațional de artizanat ce se desfășoară în fiecare an, voi propune colaborarea cu un birou de avocatură pentru ajutorul românilor aflați în dificultate, mulți suferind de pe urma contractelor de muncă inechitabile și a lipsei de informații corecte privind documentele.

Voi propune înființarea unui program dedicat copiilor români care ajung în Italia și au nevoie de ajutor pentru a fi integrați în sistemul de învățământ italian, pentru a îmbunătăți rezultatele școlare și a combate abandonarea timpurie a studiilor, precum și finanțarea cursurilor de italiană pentru copii și adulți”.

În Florența sunt rezidenți aproape 10.000 de români, din circa 60.000 de străini, fiind naționalitatea cea mai numeroasă după italieni.

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : Rotalianul

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 luni, 13 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 13, 2019 @ 2:53 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. mobutusesekocucungbenduwazabanga spune:

  Respect, mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string DZfAJO to the field below: