După ministrul Andronescu, și Stan promite toalete tip container la școlile din județul Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

După ministrul Andronescu, și Stan promite toalete tip container la școlile din județul Suceava

De    •   Publicat acum 1 an, 12 mai 2019   •   Fara comentarii

În plină campanie electorală pentru europarlamentare, PSD Suceava își face reclamă, asemeni majorității partidelor, prin intermediul comunicatelor, evitând conferințele de presă în care ar trebui să răspundă și la întrebări.

Azi, președintele Ioan Stan a emis un astfel de comunicat în care îi face răspunzători pe militanții PNL de ”acuze demontabile cuvânt după cuvânt, cu care încearcă să mintă electoratul.

Stan se referă la bugetul Ministerului Educației, în valoare de 30.829,26 milioane lei, cu 46% mai mare decît cel din 2018, în județul Suceava fiind în derulare 234 proiecte pentru reabilitarea unor unități școlare, în valoare de peste 317 milioane lei.

”La nivel national sunt incluse în proiect  1.100 de școli cu toalete în curte, dintre care 76 în județul Suceava, pentru care sunt alocate 65 milioane lei  spune Stan.

Prezent săptămâna trecută la Suceava, ministrul Educației Ecaterina Andronescu declara că  ”am venit cu lista celor 76 de școli care au grupurile sanitare în curte și care vor primi resursele necesare să scăpăm de acest lucru care evident că nu ne place.

Voi lăsa lista cu școlile și cu sumele aferente dlui. inspector general care le transferă apoi către primari, sumele pornesc de la Ministerul Educației.

Anul acesta avem 65 milioane lei la nivel național, banii vor veni prin Inspectorat către Primăriile care au grupuri sanitare în curte.

Sumele nu sunt identice, pentru că sunt cazuri și cazuri, sumele vin proporțional cu numărul de elevi. 

Containere  este o denumire improprie, mai degrabă aș spune un sistem modular echipat cu tot ce trebuie.

Primăria trebuie să facă fosă septică acolo unde nu există canalizare, tot Primăriile achiziționează și modulele”.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 12 mai 2019
 • de:
 • Ultima modificare: mai 12, 2019 @ 1:50 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string VpNj1Y to the field below: